Розводимо для пиття
Інструкція по розбавленню порошкового молока дана на пачці продукту. При її відсутності дізнатися, як розвести сухе молоко ви можете з цих рецептів.
Інструкція:
- Воду в кількості 1 літра закип’ятити і остудити до температури від 40 до 50 градусів.
- На літр рідини береться 10 столових ложок порошку — це 120-130 грамів.
- Покласти його в ємність і поступово додавати воду тонкою цівкою, ретельно помішуючи до повного розчинення. Готове.
Міксером або віночком користуватися не рекомендується, утворюється піна.
Розводимо для каші
Інструкція:
- Для каші суміш розводять в пропорціях: на склянку теплої води беруть 2,5 столових ложки порошку.
- Молоко розвести теплою кип’яченою водою. Якщо воно вийшло густим, то додайте ще 1/4 склянки рідини. Тим самим знизиться жирність.
- Після повного розчинення, дайте суміші постояти 15 хвилин.
Відкриту пачку зберігають у холодильнику. Класти в морозильну камеру не слід.
Відео — рецепт приготування домашньої згущеного молока з сухого молока
Тонкощі розведення сухого молока
Особливості:
- Щоб приготувати напівфабрикат, додавайте рідину маленькими порціями і ретельно все розмішати до консистенції густої однорідної кашки, потім додайте решту воду.
- Використовуйте теплу кип’ячену воду. В гарячій — продукт «звариться», а в холодну — не розчиниться, і буде грудочками.
Для приготування млинців на 1 літр рідини візьміть 8 ложок порошку. Щоб зварити згущене молоко: цукор, воду і молочний порошок беруть у рівних пропорціях і варять одну годину на водяній бані, помішуючи.
☝ Поширені помилки
❌ Як не треба робити:
- Розчиняти напівфабрикат окропом. Молоко згортається, утворюються пластівці.
- Холодна рідина не дасть кристалликам суміші розчинитися. У роті будуть відчуватися неприємні жирні грудочки.
- Не давати суміші настоятися після розведення, з-за чого відчувається водянистий присмак.
- При розчиненні порошку використовувати блендер, міксер або віночок. При збиванні виходить молочна піна.
- При розведенні вливати всю порцію рідини, за цього воно не розчиняється повністю.
Для розбавлення молока використовуйте скляний посуд з округлим дном. Так зручніше ложкою розтирати порошок, знищуючи всі грудочки. Не використовуйте алюмінієвий посуд.
Користь і шкода сухого молока
Корисні властивості | Шкідливі властивості |
Виготовляється з натурального молока з збереженням всіх його властивостей. | Якщо порошкове молоко виготовлене з неякісної сировини з додаванням невідомих або неприпустимих компонентів, то воно завдасть шкоди організму. Купуйте суміш хороших виробників. |
В склад входять кальцій, фосфор, калій, магній і вітаміни А, В, С, К. | Непереносимість компонентів. |
Молочний порошок винайшли в Росії в 1802 році штаб-лікарем Кричевським р. в Нерчинську. Перший заводський випуск був освоєний в 1885 році російським хіміком Дирчовым.