Як розвести желатин для холодцю в бульйоні (пропорції) + рецепт смачного холодцю

Пропорції розведення желатину для холодцю – рецепт. Рецепт смачного домашнього заливного з яловичини і курки. Що робити, якщо холодець не застиг – відео.

Розвести желатин у бульйоні правильно

✍ Інгредієнти:

  • пакетик желатину (20-40 р.)
  • 1 літр бульйону

Приготування:

  1. Желатин з пакету висипаємо в склянку.
  2. Додаємо 0,2 л бульйону і розмішуємо, залишаємо до повного набухання. Чекаємо приблизно 30-60 хвилин.
  3. Трохи нагріваємо желатинову суміш. Вона повинна стати прозорою і без грудочок.
  4. Готовий желатин вводимо в основну частину бульйону, при цьому помішуємо, щоб маса стала однорідною. Нагріваємо до температури кипіння, але не кип’ятимо.

Щоб желе було ніжним і рихлим — на 1 літр рідини досить столової ложки желатину (20 г). Для щільного та пружного желе необхідно 40 грам.

Тонкощі розведення желатину

  • Порошок слід розводити поступово. Спочатку його розводять у невеликій кількості рідини до розбухання, нагрівають, потім розбавляють решті порцією рідини і заливають м’ясо, рибу або інші продукти, розкладені в глибокі тарілки.
  • Його не можна кип’ятити, інакше він втратить желеобразующие властивості.

Желатин для харчових потреб отримують з кісток, копит і шкур тварин, а також кісток і луски риб. Вперше він став відомий в 15 столітті. У Росії його готували з осетрових риб.

Смачний рецепт домашнього холодцю

✍ Інгредієнти:

  • курка — половинка тушки
  • яловичина — 0,5 кг
  • одна морквина
  • одна цибулина
  • бульйон — 1,5-2 літра
  • 2 ст. ложки желатину (замість розсипчастого можна використовувати листовий, як з ним працювати дивіться тут)
  • одне яйце
  • спеції: сіль за смаком, лавровий листок, 2 часточки часнику і 5 горошин чорного перцю.

Приготування:

  1. Моркву і цибулю очистити і помити.
  2. М’ясо вимити, розрізати на великі шматки.
  3. Скласти в 3-літрову каструлю м’ясо, моркву і цибулю, додати води до верху каструлі і поставити на вогонь.
  4. Коли вода почне закипати — зняти шумівкою піну і зменшити вогонь до мінімуму. Посолити.
  5. Варити 2 години на маленькому вогні. Наприкінці варіння, за 10 хвилин до вимикання, розчавити в бульйон два очищених зубчика часнику, додати лавровий лист і 5 горошин чорного перцю.
  6. Вийняти овочі, яловичину і курку. М’ясо перебрати від кісток, подрібнити, перемішати. Цибуля далі не використовувати, а моркву порізати кружальцями. Можна з моркви вирізати фігурки (квіти, листочки) для прикраси страви. Бульйону має вийти 1,5-2 літра, його потрібно процідити.
  7. Приготуємо желатин: розчинний 2 столових ложки порошку склянкою теплого (не гарячого) бульйону до повного набухання. Потім введіть желатинову суміш в бульйон, що залишився і нагрійте до температури кипіння і зняти з вогню.
  8. яйце Відварити круто і порізати на скибочки.
  9. Розкладіть м’ясо по глибоких тарілках рівномірно, прикрасьте морквяними листочками і квіточками, в серединку тарілки покласти скибочку яйця.
  10. Обережно залити гарячим бульйоном до повного покриття вмісту тарілки.
  11. Остудити блюдо при кімнатній температурі і поставити в холодильник для повного застигання.

Холодець можна приготувати з будь-якого м’яса. Але самий смачний виходить при використанні декількох видів: курки і яловичини, яловичини і свинини.

Що робити, якщо холодець не застиг [відео]