Суп з консервованого щавлю дуже приємно готувати в холодну пору року, коли вся свіжа зелень закінчилася і пора діставати свої літні заготовки. До речі, про те, як заготовлювати на зиму супові заправки, ви можете подивитися тут. А зараз давайте приступимо до приготування смачного супу!
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Куряча грудка копчена 350 г
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Щавель консервований 250-300 г
- Часник 2 зубчик
- Картопля 200 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Яйце куряче 2 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 170 ккал
- Білки: 5.2 г
- Жири: 11.8 г
- Вуглеводи: 9.7 г
Кроки
20 хв.
-
Цибулини дрібно порізати ножем. Каструлю з товстим дном нагріти на плиті, додати пару столових ложок рослинного масла і обсмажити на ньому подрібнену цибулю і часник, пропущений через прес.
-
Картоплю нарізати дрібними кубиками.
-
Надіслати картоплю в каструлю і тушкувати разом з цибулею на середньому вогні 2-3 хвилини.
-
Потім моркву. Її необхідно потерти на тертці.
-
Додаємо моркву до засмажки, ретельно перемішуємо і готуємо на повільному вогні ще пару хвилин.
-
Копчену грудку ріжемо невеликими кубиками.
-
Відправляємо курку в каструлю і змішуємо з овочами.
-
Наливаємо 2 літри води, краще, якщо це буде окріп. Варимо 10 хвилин.
-
Потім відправляємо в суп консервований щавель і збиті яйця. Яйця вводимо тонкою цівкою, одночасно помішуючи суп. Додаємо сіль і спеції за смаком. Доводимо суп до кипіння і знімаємо з вогню.
-
Кучерявий суп зі щавлем готовий, можете частуватися!
Щоб щавель не розчинився в гарячому супі, не слід довго варити їх (як і шпинат). Закладайте його завжди перед самим виключенням в суп, доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
А як ви готувати щавелевые супи і борщі? Поділіться в коментарях!
Приєднуйтесь до наших груп в соціальних мережах, в них багато смачних рецептів і корисних порад!