Легкий рецепт щавлевого супу з куркою та яйцем

Покроковий рецепт дивовижного щавлевого супу з яйцем і куркою – сподобається дітям і дорослим! Дуже смачне блюдо, яке під силу приготувати навіть початківцям поварятам. Ті, хто спробують щавлевий суп з куркою та яйцем, обовязково попросять добавки!

Шукаєте хороший рецепт щавлевого супу? Пропонуємо вам приготувати щавлевий суп з яйцем і куркою. Таке перша страва має освіжаючий, злегка кислуватий смак, а завдяки великому вмісту зелені є джерелом вітаміну C. Порадуйте себе і своїх близьких — приготуйте смачний супчик!

Інгредієнти

  • Курячі стегна 2 шт.
  • Курячі гомілки 2 шт.
  • Часник 2-3 зубчик
  • Зелень за смаком
  • Картопля-4-5 шт.
  • Щавель 1-2 пучок
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Яйце куряче (варене круто) за смаком
  • Сметана за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 91 ккал
  • Білки: 6.4 г
  • Жири: 4.4 г
  • Вуглеводи: 6.6 г

Кроки

40 хв.

  • Якщо хочете зробити суп наваристим, в якості основи для бульйону візьміть курячі стегна і гомілки. Грудку можна використовувати в тому випадку, якщо потрібно приготувати більш дієтичне блюдо. Відправляємо м’ясо в каструлю з холодною водою і ставимо варитися на плиту. Перед закипанням бульйону необхідно зняти накип з допомогою шумівки.

  • Овочі для супу нарізаємо улюбленим способом. У мене картопля середнім кубиком, моркву кільцями, цибулю дрібно порізаний, часник залишаю цілим.

  • Коли вода в каструлі закипить, додаємо картоплю, цибулю та моркву. Як бачите, я готую суп без засмажки. Це справа смаку, тому, якщо ви хочете, додайте цибулю з морквою в пассерованном вигляді. Варимо 15-20 хвилин до готовності картоплі.

  • Цим часом наріжемо щавель. Різати можна досить крупно, т. к. в супі він сильно розм’якне.

  • Щавель і часник, додаємо в суп за 3-5 хвилин до його готовності, інакше зелень сильно розваритися і втратить колір.

  • Подачу здійснюємо з половинкою вареного яйця, сметаною і зеленню. Щавлевий суп з куркою та яйцем готовий! Приємного апетиту.

Щоб зменшити кількість накипу від м’яса при варінні бульйону, рекомендуємо закладати курку в киплячу воду. Кажуть, суп при цьому способі виходить навіть корисніше. Якщо ви упустили момент утворення піни, просто процідіть бульйон через сито.

З свіжого щавлю суп ми зварили, а тепер дізнайтеся, як приготувати перше з щавлю замороженого в цьому рецепті!

Готуйте з любов’ю і їжте смачно!

До нових зустрічей! Приєднуйтесь до наших груп в соц.мережах та дізнавайтесь рецепти страв на кожен день.