Суп з пшоном і яйцем

Не знаєте, як готувати пшоняної суп? Ми розкриємо секрети приготування цієї страви з додаванням яйця. Тільки домашні рецепти від перевірених майстрів. Швидко і смачно!

Дитинство майже кожного з нас, напевно, пов’язано з пшоном, коли бабусі готували нам смачні супи з «золотої крупи» пшона,а іноді і з яйцем! Але швидше за все ви не пам’ятаєте цих рецептів. Тому ми підготували для вас один з кращих!

останнім часом пшоно втратило колишню популярність,однак, ми вважаємо, що цю крупу необхідно повернути в меню через її корисних і поживних властивостей, тому пропонуємо вам спробувати ще один рецепт.

Інгредієнти

  • Вода 4 л
  • Пшоно 1 склянку
  • Курка 500 г
  • Масло рослинне-30 г
  • Часник 2 зубчик
  • Зелень за смаком
  • Картопля-4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Яйце куряче 2 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 176 ккал
  • Білки: 5.1 г
  • Жири: 9.9 г
  • Вуглеводи: 15.9 г

Кроки

60 хв.

  • Спочатку необхідно відварити куряче м’ясо. Для цього в каструлю з холодною водою кладемо курку, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо до готовності. Потім виймаємо м’ясо і даємо йому охолонути. У бульйоні варимо пшоно, приблизно 10 хвилин.

  • Тепер підготуємо овочі. Картоплю нарізаємо на кубики, а моркву натираємо на крупній тертці.

  • Дрібно шаткуємо цибулю, часник і зелень.

  • Яйця необхідно добре збити.

  • Тепер підготуємо засмажку. На розігріту сковороду викладаємо цибулю і моркву і обсмажуємо до золотистого кольору.

  • Коли пшоно провариться 10 хвилин, додаємо до нього картоплю і варимо до готовності.

  • Тепер треба порізати курку на невеликі шматочки.

  • Додаємо в каструлю порізане куряче м’ясо, зажарку, солимо і перчимо, готуємо ще 5 хвилин. Потім тонкою цівкою вливаємо збиті яйця і добре перемішуємо. Додаємо в суп часник, зелень і лавровий лист, готуємо ще пару хвилин. Ваш супчик вийшов на славу!

Порада: краще всього вибирати пшоно жовтого кольору. Це означає, що крупа була попередньо очищене і пропарений, а значить, після варіння ми отримаємо розсипчастий продукт. Більше світла крупа вийде менш розсипчастою, але в ній збережеться більше корисних речовин, так як таке пшоно не проходило попередньої обробки.

Приємного апетиту і гарного настрою, ми готуємо для вас!

Залишайте свої побажання та пропозиції у коментарях!

А які рецепти ви б хотіли побачити на нашому сайті?