На якому вогні смажити млинці

Яку вибрати блинницу – рада з відео. Плюс покрокова інструкція як правильно готувати тісто і смажити млинці. А також відео-рецепт визначних млинців від Ольги Матвій!

В процесі приготування млинців важливим пунктом є те, на якому вогні смажити млинці. У даній статті ми розглянемо різні види плит і розповімо яку потужність потрібно ставити.

На газовій плиті

Розпікати сковорідку на газовій плиті потрібно на сильному вогні. Якщо сковорода з чавуну, можна попередньо її сполоснути. Коли вода з поверхні випарується, потрібно влити трохи олії і рівномірно розподілити її по поверхні.

З тефлоновими сковорідками краще не користуватися водою: перепад температур може ушкодити антипригарне покриття.

Після того, як сковорода прогріється, вогонь необхідно зменшити до середнього і підтримувати на такому рівні до того моменту, поки не будуть готові всі млинці. Це дасть можливість млинців рівномірно пропектися, але при цьому не згоріти.

Для того, щоб розподілити масло по всій поверхні сковорідки можна використовувати кулінарну кисть або силіконову лопатку.

На електричній плиті

Спочатку необхідно дочекатися повного розігріву конфорки і тільки після цього ставити на неї сковороду. Після цього необхідно почекати хвилину-другу, щоб сковорідка як слід розжарилася.

Після цього все робиться за тим же принципом, що і з газовою плитою: млинці слід випікати на середньому вогні, щоб вони не підгоріли.

Важливий момент з вибором діаметру сковороди. Вона може дорівнювати або перевищувати за розмірами нагрівальний елемент плити, але ні в якому разі не повинна бути менше.

В мультиварці

Необхідно вибрати режим «Випічка», який присутній практично у всіх сучасних мультиварок. Дно чаші можна змащувати олією, так і обійтися без цього.

Як правило, всі сучасні чаші виконані з антипригарного покриття, так що проблем з прилипання млинців не виникне.

У процесі випікання млинців не варто міняти ніякі настройки мультиварки, в автоматичному режимі вона буде підтримувати необхідну температуру.

Яку вибрати сковороду для млинців

Багато господинь віддають перевагу чавунних сковорідках і блинницам.

Тефлонова сковорідка для млинців — млинниця

Чавун рівномірно прогрівається і довго тримає тепло, завдяки чому можна пекти млинці швидко і не боятися, що частина млинця залишиться не пропеченою.

Тефлонові сковорідки дешевше чавунних, однак серед їхніх недоліків – поверхня, яку дуже легко пошкодити. Кілька подряпин – і млинці на сковороді з тефлоновим покриттям будуть пригорати.

Проте тефлонові сковороди набагато менш тяжкі по вазі і на них, як правило, легше навчиться готувати млинці новачкам.

В магазинах також можна знайти мармурові і мідні сковорідки, але такі моделі дуже дорогі і складні у догляді, так що купувати їх виключно для млинців точно не варто.

Млинниці – сковорідки, призначені спеціально для випічки млинців. Їх відрізняють низькі борти, які спрощують перевертання млинців.

Порівняння керамічної і тефлонової сковорідки для млинців — відео

Інструкція: як правильно смажити млинці

✍ Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 200 мл
  • цукор – 3-4 ч. л.
  • борошно
  • сода
  • лимонний сік
  • соняшникова олія

Приготування:

  1. Молоко попередньо варто злегка підігріти.
  2. У глибокій мисці збити яйця з цукром, додати туди молоко.
  3. Борошно попередньо просіяти, щоб уникнути утворення грудочок.
  4. Додати борошно до яєць з молоком. Важливий момент: борошно варто додавати до тих пір, поки тісто не стане по консистенції нагадувати рідку сметану. Чим тісто густіше – тим товщі вийдуть млинці, так що в цьому пункті варто орієнтуватися на свої уподобання.
  5. У чарці змішати воду (приблизно 1/5 чарки) і соду на кінчику ножа. Капнути в цю суміш лимонним соком і, поки вона шипить, швидко влити її в тісто. Перемішати.
  6. Влити в тісто пару ложок соняшникової олії.
  7. Розігріти сковороду на сильному вогні, додати невелику кількість масла.
  8. Смажити млинці на середньому вогні. Перевертати потрібно після того, як краї млинця потемніють, а на поверхні самого млинця з’являться дірочки. Тримати млинець з другої сторони потрібно приблизно в два рази менше, ніж з першої.

Щоб тісто рівномірно розподілилося по поверхні сковороди, потрібно вилити його з одного боку і потім, нахиляючи сковороду на вазі, дати йому розтектися. Якщо робити це занадто повільно, на поверхні млинця залишаться сліди-смужки, які виглядають не дуже естетично.

Відео-рецепт дуже смачних млинців від Ольги Матвій