Як приготувати млинці

Якщо ви ніколи раніше не готували млинці, ви здивуєтеся, наскільки легко їх приготувати. Млинці – це традиційне блюдо на сніданок, яке легко

Якщо ви ніколи раніше не готували млинці, ви здивуєтеся, наскільки легко їх приготувати. Млинці — це традиційне блюдо на сніданок, яке легко приготувати. Після того, як ви отримаєте базовий рецепт, ви можете почати експериментувати. Якщо ви хочете спробувати зробити млинці самостійно, ось все, що вам потрібно знати:

Млинці готуються з простого тіста зробленого з борошна, молока і яєць на гарячій сковороді. Крім цих трьох інгредієнтів, необхідний розпушувач, щоб млинці піднялися і вийшли повітряними і легкими. Обов’язково використовуйте розпушувач, а не харчову соду — це не одне і те ж.

В рідке тісто також треба додати невелику кількість солі і цукру, і трохи чистого екстракту ванілі.

Керівництво для початківців по приготуванню ідеальних млинців

Сковорода — одна з основ, на яку варто звернути увагу. Електричні сковороди більш зручні, тому що ви можете встановити необхідну температуру, і вона буде залишатися такою. Тому, якщо ви новачок в приготуванні млинців, ми рекомендуємо використовувати електричну сковороду і у вас буде на одну змінну менше, про яку вам потрібно турбуватися.

Ви можете використовувати сковороду з чавуну, нержавіючої сталі або алюмінію, а якщо ви мільйонер – мідну ) жарт. Підійде практично будь-яка звичайна сковорода. Використовуйте саму широку сковороду, якщо плануєте готувати оладки, щоб було місце для декількох штук відразу.

Інгредієнти

З наступних інгредієнтів у вас вийде приготувати близько 10 невеликих млинців розміром близько 25 см (більше або менше, залежно від розміру сковороди і ваших уподобань) — ви можете змінити кількість інгредієнтів у відповідності з кількістю, що хочете подати:

  • 2 склянки універсальної борошна (510 г)
  • 1,5 склянки незбираного молока (350 мл)
  • 2-3 великих яйця
  • 2 столові ложки вершкового або рослинного масла
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • 5 столових ложок цукру
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту (за бажанням)
  • щіпка солі

Переконайтеся, що розпушувач свіжий. Якщо він старше шести місяців, ваші млинці не будуть такими пухнастими.

Рецепт млинців або як приготувати рідке тісто для млинців

Розбийте яйце в невелику миску і збийте його вилкою, поки воно не стане пінистим і блідо-жовтим, до кремоподібної консистенції.

У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, цукор і сіль. Перемішайте. Ви можете використовувати вилку, ложку або дерев’яну ложку. Тепер додайте молоко і збите яйце. Перемішуйте, поки вологі інгредієнти не змішаються, приблизно десять секунд. Якщо ви будете надто довго помішувати, ваші оладки вийдуть жорсткими та еластичними.

Ви все одно побачите невеликі грудочки борошна , але це нормально. Вони розчиняться самі по собі, тому що наступний крок — залишити тісто в холодильнику приблизно на 20 хвилин. (Насправді ви можете перемішати тісто напередодні ввечері, і зберігати його в холодильнику. Якщо ви вирішите зробити так , то використовуйте додаткові 1/2 чайної ложки розпушувача.) а коли будете готові, дістаньте тісто з холодильника. Воно має бути густим, але в теж час текучим і не в’язким. Додайте трохи молока, якщо тісто дуже густе.

Як готувати млинці

Нагрійте сковороду до 190°C. Як правило, у електричної сковороди є індикатор, який спалахує, коли вона досягає необхідної температури. Звичайну сковорідку нагрійте на середньому вогні, до стану поки крапля води «не почне танцювати». Якщо з краплею нічого не відбувається – поверхня недостатньо нагрілася, а якщо він миттєво шипить і випаровується, значить, він вона занадто гаряча.

Налийте невелику кількість рослинної олії на поверхню сковороди. Витріть масло навколо поверхні паперовим рушником, щоб поверхня була злегка покрита. У краю сковороди налийте 1/4 склянки рідкого тіста (розмір оладка) або більше, залежно від бажаного розміру. Якщо два млинця зливаються один з одним, нічого страшного. Ви можете розділити їх лопаткою прямо перед тим, як перегорнути.

переворачивать млинці

Приблизно через хвилину ви помітите, як на верхівках млинців утворюються маленькі бульбашки. Коли бульбашки почнуть лопатися утворюючи маленькі дірочки і краю млинців будуть виглядати сухими (цей процес може зайняти близько 4 хвилин), переверніть млинці лопаткою. Готуйте ще 1,5–2 хвилини, потім перекладіть млинці з сковороди на тарілку.

Повторіть описані вище кроки, поки не витратите всі тісто. Якщо ви використовуєте сковороду на плиті, ви можете трохи зменшити вогонь для другої партії, щоб вона не підгоріла.

Подавайте млинці гарячими. Спробуйте додати в млинці вершкове олія, арахісова олія, сироп, желе, шоколадну стружку, печиво, цукерки або фрукти, щоб надати їм інший, більш захоплюючий смак. Різновиди нескінченні. Це самі чудові млинці, які ви коли-небудь пробували.