Чому млинці виходять без дірочок: 7 головних помилок

Млинці виходять без дірочок Дізнайтеся, як правильно замісити тісто і 7 секретів шеф-кухарів. Покроковий рецепт, який вийде у всіх + відео

Ажурні млинці — мрія кулінара. Але приготувати такі вдається не у всіх. Ми розповімо про 7-ми головних помилки, чому млинці виходять без дірочок.

7 секретів, щоб зробити млинці з дірочками

  1. Додавання дріжджів. Застава ажурного візерунка – насичення тесту вуглекислим газом.
  2. Додавання соди. Але якщо ви додасте гашеного соди мало, то передбачуваного ефекту не буде. Головне – не перестарайтеся, щоб не з’явився содовий присмак.
  3. Просіювання борошна знижує ймовірність попадання в тісто дрібних частинок, допомагає збагатити киснем, вона стає рихлою і податливою.
  4. Залишити тісто на расстойку. Рекомендується залишити на годину, щоб бульбашок утворилося більше.
  5. Неправильна консистенція. Суміш повинна бути схожа на рідку сметану.
  6. Багато тесту на сковороді. Виходить товстий шар, тому утворення бульбашок неможливо.
  7. Не перевертати швидко. Потрібно дочекатися, коли бульбашки перетворяться в дірочки, а потім перевернути. Як навчитися вправно перевертати дивіться тут.

Якщо ви не хочете додавати дріжджі або соду, спробуйте приготувати на кефірі, газовані напої або пиво. Вони не вимагають додавання додаткових інгредієнтів, а млинці виходять такими ж пишними і пористими.

Рецепт млинців, які завжди виходять в дірочку

По цьому рецепту зробити млинці з дірочками вийде у кожного.

✍ Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Кефір – 1 склянка
  • Окріп – 1 стакан
  • Сода – 1 ч. л.
  • Цукор – 1-2 ст. л
  • Сіль – щіпка
  • Раст. масло – 2 ст. л.
  • Борошно – 1–1 ½ склянки

Приготування:

  1. Збиваємо яйця з сіллю, вливаємо склянку окропу, продовжуючи збивати.
  2. Не припиняючи збивати, вливаємо кефір, а потім додаємо соду, цукор і рослинне масло. Все це продовжуємо збивати.
  3. Поступово додаємо просіяне борошно до отримання потрібної консистенції рідкої сметани.
  4. Змащуємо маслом сковороду і випікаємо.

Щоб тісто розподілилося рівним тонким шаром, тримайте її під кутом 45 градусів і починайте виливати від верхнього краю, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.

Відео-рецепт мереживних млинців