Скільки часу і при якій температурі випікати коржі для торта [+рецепт]

Як довго піч коржі для різних тортів і при якій потужності духовки. Плюс 2 рецепти смачних і простих тортів, які вийде приготувати у кожного!

Грамотно спечені коржі — фундамент торта. Зіпсовану основу не виправиш ніяким кремом.

З цієї невеликої статті ви дізнаєтеся, при якій температурі і як довго випікати коржі для різних тортів.

Температура й час випікання коржів

Вид коржів В яких тортах використовують Температура випічки (°C) Час випічки (у хвилинах)
Бісквітний (одним коржем) На бісквітній основі печуть знамениті торти «Прага», «Київський», «Захер», «Графські руїни», різновиди медовиків та ін. 170-180 45
Бісквітний (окремими тонкими коржами) 200 10-15
Пісочний (3-5 мм) Пісочну основу використовують для торта «Вулкан», «Монастирська ізба», для знаменитого «Мурашника» та інших тертих тортів, для чізкейків та ін. 180 15-20
Пісочний рубаний (1-2 мм) На рубаному пісочному тісті готують знаменитий радянський торт «Рубаний», різновиди «Наполеона» і ін 200 3-5
Сирний (одним коржем) В основному використовують для приготування різних варіацій торта «Сирний», для торта «Рафаелло», для фруктових желейних тортів та ін. 180 40
Сирний (окремими тонкими коржами) 180 12-13
Листковий (1 мм) В першу чергу листкові коржі печуть для класичного торта «Наполеон», а також для торта «Поліно» та ін. 200 3-5

Тонкі коржі (1-2 мм) зручно піч на звороті листа, звідти буде легше зняти, не пошкодивши. Високий корж простіше вийняти з форми, коли він трохи подостынет, а рівно розрізати вийде за допомогою товстої нитки.

Морквяний торт з лимонно-сметанним кремом

Простий і смачний торт. Для коржів можна використовувати макуху, що залишився від приготування морквяного соку.

✍ Для морквяного бісквіта потрібно:

  • 2 великі моркви (близько 300 грам);
  • 200 грам цукру;
  • 3 яйця;
  • 300 грам борошна;
  • 100 грам горіхів (фундук, мигдаль або волоські);
  • 100 мл рослинного масла;
  • 80 грам розтопленого остиглого вершкового масла;
  • по половині чайної ложки кориці, меленого імбиру і меленого кардамону;
  • щіпка морської солі;
  • 1,5 чайної ложки розпушувача.

✍ Для крему:

  • склянку сметани (не нижче 20 %);
  • 100 грам цукру;
  • 1 лимон.

✍ Для лимонної глазурі:

  • 100 грам цукрової пудри;
  • 3 чайні ложки лимонного соку.

Етапи приготування:

  1. Горіхи підсушити в духовці (10 хвилин при 180 °C), остудити, відлущити від оболонки. Змолоти в блендері або кавомолці в неоднорідну борошно.
  2. Моркву натерти на дрібній тертці. Якщо овоч дуже соковитий, віджати зайву вологу. Не рекомендується подрібнювати моркву в чаші блендера або м’ясорубки, бісквіт вийде важкий, менш повітряний.
  3. Яйця збити з цукром до повного розчинення кристалів. Не припиняючи процес, влити обидва види масла.
  4. Борошно просіяти, змішати з сіллю, спеціями і розпушувачем.
  5. Акуратно, в кілька етапів з’єднати суху суміш з яєчною. В останню чергу вмішати моркву і горіхи.
  6. Тісто вилити у форму, відправити в розігріту до 180 °C духовку. Піч 45-50 хвилин, готовність перевірити зубочисткою: якщо з самого толстого місця вона виходить сухою, то бісквіт можна виймати. Дати коржу повністю охолонути.
  7. Для крему лимон кинути в киплячу воду, проварити 5 хвилин. Розрізати, звільнити від кісточок і подрібнити у блендері в кашу. Сметану з’єднати з цукром, збивати, поки останній не розчиниться. У збиту масу ввести лимонну кашу.
  8. Остиглий бісквіт розрізати на 2-3 коржа, промазати кремом, крім самого верху.
  9. Для глазурі цукрову пудру просіяти через дрібне ситечко, з’єднати з лимонним соком. Повинна вийде не рідка, але і не густа маса. Змастити глазур верх торта. Відправити торт в холодильник на 2-3 години мінімум.
  10. Скільки часу можна зберігати торт і при якій температурі дивіться в цій статті.

Якщо немає блендера, ні кавомолки, горіхи можна скласти в зіп-пакет або розподілити між двома листами пергаментного паперу і подрібнити качалкою.

Відео-рецепт торта «Чародійка»