Скільки і при якій температурі зберігається торт

Як правильно і скільки зберігати торт в холодильнику, морозилці і при кімнатній температурі. Рекомендації, як вибрати свіжий десерт в магазині.

Без торта рідко обходяться свята. Варіантів приготування безліч з-за різноманіття інгредієнтів. У зв’язку з цим постає питання – при якій температурі зберігати торт, як це правильно робити, і від чого залежить термін придатності.

Термін зберігання торта

У холодильнику

Вигляд Температура, °C Термін придатності
Зі збитою сметаною або вершками +2..+6 6 годин
З сирним, вершковим і заварним кремом 18 годин
З начинкою з сиру або йогурту 36 годин
Ягідні і фруктові 72 години
Ягідні і фруктові з кремом 18 годин
Зі збитими рослинними вершками 5 діб
Бісквіт з білковим кремом 5 діб

Деякі господині замість холодильника взимку використовують балкони або лоджії. Це не рекомендується робити, тому що підвищена вологість повітря негативно впливає на збереження десерту.

У морозильнику

Вигляд Температура, °C Термін придатності, доби
Бісквітний без крему -18 30
Пісочний без крему
З білковим кремом
З консервантом сорбінової кислотою 90

Десерти з фруктовою начинкою, помадки і желе не можна заморожувати. І не радять зберігати в морозильній камері знежирені солодощі.

При кімнатній температурі

Вигляд Температура, °C Термін придатності
Зі збитою сметаною або вершками +18..+20 3 години
З сирним, вершковим і заварним кремом 6 годин
З консервантом сорбінової кислотою 36 годин
Вафельний 15 діб

При зберіганні торта з глазур’ю, в кімнатних умовах варто врахувати, що вона розтане і десерт втратить привабливий вигляд.

Відео — як зберегти бісквітний торт

Як правильно зберігати торт

У холодильнику

Для зберігання в холодильнику попередньо з нього прибирають продукти з різким запахом (м’ясо, рибу). Коржі добре вбирають аромати.

Торт поміщають в посуд із щільною кришкою. А також скористатися харчовою плівкою або картонною коробкою.

Якщо десерт був випечений в домашніх умовах, попередньо його охолоджують при кімнатній температурі.

При прикрасі мастикою дають постояти якийсь час в кімнатних умовах, інакше під кришкою на кондитерському виробі буде конденсуватися волога.

Оптимальна температура для зберігання в холодильнику становить від 2 до 6 градусів.

Уважно підходять до тортів, до складу яких входить збита сметана, вершки або заварний крем. Зберігати їх необхідно тільки в холодильнику і обмежений час. Це быстропортящийся продукт.

Бісквіти тримають в холоді один-два дні, щоб вони просочилися. Рецепти просочення дивіться тут.

У морозильнику

Багато кондитери не рекомендують заморожувати десерти, оскільки вони втрачають смаку. Однак, при промисловому виробництві для транспортування їх все ж піддаються шокового заморожування.

Домашні торти краще заморожувати у вигляді готових коржів без змазування їх кремом. При таких умовах строк зберігання значно збільшується. Для виключення вбирання сторонніх запахів десерт накривають харчовою плівкою або фольгою.

Повністю готові десерти з кремами краще не заморожувати.

Відмінно переносять мінусові температури торти з білковим кремом. Таким способом можна істотно збільшити термін придатності продукту.

При кімнатній температурі

Тістечка із заварним кремом і збитими вершками рекомендується подавати відразу ж після приготування, оскільки термін їх придатності становить всього кілька годин.

Краще зберігаються вироби, до складу яких входить консервант сорбінова кислота. При кімнатній температурі термін придатності становить до 3 днів без втрати властивостей.

Лідером за збереження поза холодильника є сухі вафельні торти — залишаються свіжими до 30 діб.

Щоб не пропали ягоди, якими прикрасили десерт зверху, їх поливають концентрованим цукровим сиропом.

Відео — рецепт шоколадного торта із замороженого бісквіта

Вам може бути цікаво — як розрахувати кількість порцій десерту на певне число гостей. Перейти до статті.

Як вибрати свіжий торт

До вибору торта в магазині підходять обережно, щоб випадково не купити зіпсований.

  • Спочатку подивіться умови зберігання. Солодощі повинні перебувати на вітринах з холодильним обладнанням. Якщо ж знижена температура не підтримується, від покупки в такому місці краще утриматися.
  • Важливий момент – на упаковці повинна бути вказана дата приготування, не відмітка від магазину про приймання, а інформація від виробника. Не купуйте кондитерський виріб, термін якої добігає кінця.
  • Прочитайте склад торта. Краще, якщо в ньому будуть натуральні інгредієнти – яйця, ягоди, молочні продукти, без великої кількості консервантів і стабілізаторів. Відповідно, і придатність у нього буде менше.
  • велика Кількість консервантів і барвників видає неприродно яскравий колір. Краще вибрати продукт з натуральними прикрасами – ягодами або шоколадом.
  • Торт повинен бути правильної форми, виключаючи перекоси, пом’ятості і патьоки крему. Ці ознаки говорять про неправильні умови зберігання або транспортування до місця продажу. Зіпсувався продукт буде з кислуватим запахом.

Краще віддати перевагу десерт, вироблений в близькості від магазину. В іншому випадку він піддається перепадам температур при тривалої транспортуванні, що негативно позначиться на кінцевій збереження.