Як рівно розрізати ніжний бісквіт на коржі для торта: 5 простих методик

Перевірені способи розрізати бісквіт на коржі: за допомогою нитки, гострого ножа, слайсера та інших пристосувань. Плюс майстер-клас [відео]. А також рецепт випічки, який підніметься в усіх

Найлегше розділити на коржі шифоновий бісквіт. Випічка готується на основі вершкового масла і виходить вологою, гладкою, важкою, щільною. Не кришиться, швидко сохне.

Пиріг на олії по текстурі схожий на кекс, тому ріжеться акуратно. А з класичним варіантом найважче. Сухий і пористий м’якуш вимагає вправності і хитрощі.

Ріжемо бісквіт ножем-пилкою для хліба

Чим вище запечене тісто, тим простіше його нарізати. Для красивої та легкої нарізки оптимальна висота виробу повинна починатися від 9 див. З такого пирога вийде три рівних коржа.

Що знадобиться:

  • Тонкий довгий гострий ніж.

Інструкція:

  1. Перед нарізкою пиріг має 10 годин постояти в холодильнику, а потім 2 години – у морозильній камері;
  2. По колу на потрібній висоті робимо засічки ;
  3. За годинниковою стрілкою правою рукою, тобто на себе, ведемо ніж;
  4. Притримуємо торт лівою рукою і обертаємо проти годинникової;
  5. Не забуваємо: ножик тримаємо паралельно поверхні столу.

Корж невеликого розміру розрізається кухонним ножем. Щоб поділити велику випічку, потрібні спеціальні пристосування.

Ріжемо бісквіт з допомогою форми для випічки

Рівно розрізати бісквіт на коржі вийде з допомогою рознімної форми і гострого леза.

Що знадобиться:

  • кругла Роз’ємна форма;
  • Кілька тарілок;
  • Довгий гострий ніж.

Інструкція:

  1. Тарілки вставляємо в роз’ємну форму;
  2. Пиріг розміщуємо на тарілки;
  3. Хлібним довгим тесаком зрізаємо шапку пирога;
  4. збільшуємо Кількість тарілок, піднімаємо торт над формою;
  5. Повторюємо процедуру, нарізаємо потрібну кількість шарів.

Форму товстого пирога зберегти легше. Тонкий – можна зламати незграбними діями.

Ділимо бісквіт зубочисткою і ниткою

Різати ниткою дуже просто, але якщо в начинці є горіхи, цукати, сухофрукти, то краще розрізати не ниткою, а ножем. Тверді добавки будуть чіпляти і рвати нитку.

Що знадобиться:

  • Зубочистки або шпажки;
  • Капронова, шовкова або нейлонова нитка або волосінь;
  • Гострий ніж.

Інструкція:

  1. Зубочистками по колу відзначаємо висоту;
  2. Нитка кладемо поверх зубочисток по колу;
  3. Зводимо кінці нитки і розрізаємо.

Не намагайтеся розрізати теплий корж. Тісто стянется в грудки, розкришиться. Дайте йому настоятися як мінімум 6-12 годин.

Відео-порада, як розділити бісквіт з допомогою нитки

Вам може бути цікаво: як приклеїти цукрову картинку на торт, щоб не довелося переробляти.

Нарізаємо бісквіт струною-ножем

Що знадобиться:

  • Струна-ніж – пристосування схоже на рамку, в якій встановлено кілька зазубрених струн. Положення струн змінюється залежно від потрібної товщини.

Інструкція:

  1. На рівну поверхню кладемо бісквіт. Беремо струну, встановлюємо її на потрібну висоту. Розрізаємо випічку, починаючи з низу. Притримуємо зверху, але не тиснемо, щоб не пошкодити виріб;
  2. Ріжемо пиляючими рухами, не відриваючи ніжки від поверхні столу.

Спеціальні різаки-струни дозволяють нарізати випічку на шари товщиною від 1 див. З основи в 3 см господині умудряються отримати три шари!

Ріжемо бісквіт слайсером

Якщо часто готувати торти, то набувають такий інструмент. З його допомогою виходять ідеально рівні коржики без зайвих проблем.

Слайсер – спеціальний інструмент, що нагадує форму для випічки з прорізами в кільці. Між прорізами відстань 1 див. Інструмент дозволяє легко і швидко порізати випічку. Кільце регулюється і підлаштовується під будь-який розмір випічки.

Що знадобиться:

  • Довгий гострий ніж;
  • Слайсер.

Інструкція:

  1. Пиріг поміщається всередину форми;
  2. Регулюємо діаметр. Розрізаємо випічку по прорізах. Порада: підбирайте лезо довше форми;
  3. Якщо пиріг великий, то ріжте його за два рази, повернувши форму.

Бісквіт вважається примхливим десертом. У духовці варто пишна і рівна випічка. А дістанеш, як вона миттєво перетворюється в пожухлу корж. Щоб не зіпсувати собі настрій, після випікання дайте тортику постояти в духовці ще 15 хвилин.

Відео-рецепт бісквіта, який вийде у всіх!