Яблучно-апельсиновий джем

Яблука і апельсини поєднуються в цьому легкому рецепт джему. Яблучний джем приправлений тонко нарізаним апельсином. Мармелад зроблений без додавання пектину,

Яблука і апельсини поєднуються в цьому легкому рецепт джему. Яблучний джем приправлений тонко нарізаним апельсином.

Мармелад зроблений без додавання пектину, тому слід використовувати термометр для цукерок. Якщо у вас немає цифрового термометра, ви можете використовувати тест на холодну тарілку.

Інгредієнти

  • 8 склянок яблук (терпких і тонко нарізаних)
  • 1 апельсин
  • 1 1/2 склянки води
  • 5 склянок цукру
  • 2 столові ложки лимонного соку

Кроки приготування яблучно-апельсинового джему

Яблука вимити, очистити від шкірки і серцевини. Яблука нарізати тонкими скибочками, відміряти 8 склянок.

Апельсин розріжте на четвертинки, видалити насіння і наріжте дуже тонкими скибочками.

Нагрійте 1 1/2 склянки води і цукру, поки цукор не розчиниться. Додайте лимонний сік і фрукти.

Кип’ятіть фруктово-сиропную суміш, постійно помішуючи, поки суміш не загусне.

Зніміть з вогню, зніміть пінку.

Вилийте в гарячі стерильні банки для консервування, залишивши трохи вільного простору. Протріть обідки чистою вологою тканиною або паперовими рушниками та встановіть кришки.