10 порад як зробити варення джем, желе і мармелад

Приготуйте смачне домашнє варення, желе або мармелад слідуючи цим порадам. 10 порад як зробити варення Поради як зробити домашнє варення, желе,

Приготуйте смачне домашнє варення, желе або мармелад слідуючи цим порадам.

10 порад як зробити варення

Поради як зробити домашнє варення, желе, джем і мармелад

  • Завжди використовуйте неушкоджені фрукти. Фрукти з надто великими ушкодженнями зіпсують результат, і варення може швидко зіпсуватися.
  • Фруктова свіжість впливає на комплектацію готового продукту — варення, желе і мармеладу, з-за пектину. Пектин природним чином міститься у фруктах і, коли він приготований з цукром і природного кислотою в плодах, згущується і зберігає консервацію. Цитрусові, полуниця, яблука і червона смородина мають високий рівень пектину. М’які фрукти, такі як персики, мають більш низький рівень. Якщо у фруктах мало пектину, потрібно додати фрукти з більш високим рівнем. Крім того, трохи лимонного соку допоможе. Коли це можливо, використовуйте злегка недостиглі плоди, тоді рівень пектину буде на найвищому рівні.
  • Використовуйте гранульований або консервуючий цукор. Гранульований відмінно підходить для фруктів з високим вмістом пектину. Це позбавить від необхідності додавати лимонний сік. Завжди перевіряйте, щоб цукор повністю розчинився, перш ніж довести до кипіння.
  • Переконайтеся, що все обладнання, яке ви використовуєте, чисте. Для приготування варення перед використанням обов’язково вимийте все обладнання що будите використовувати.
  • Не робіть занадто велика кількість за один раз. Великі обсяги фруктів і цукру зажадають багато часу для досягнення заданої температури, в результаті чого фрукти будуть розбиватися і в кінцевому підсумку розчинятися в варення.
  • Помістіть невелику тарілку або блюдце в холодильник на 15 хвилин, щоб перевірити варення, желе або мармеладу. Вилийте ложку гарячого варення, желе або мармеладу на тарілку і покладіть в холодильник на 5 хвилин. Натисніть на краю варення вказівним пальцем, воно повинно схопитися, зморщиться. Завжди перевіряйте, коли вказано в рецепті. Якщо не схопитися , продовжуйте готувати, перевіряючи кожні 5 хвилин. Не переварюйте. Спокусливо продовжувати готувати, щоб домогтися кращого приготування. Трохи слабкіше варення краще того, яке на смак випалено або там, де фрукти розчинилися.
  • Знімайте будь накип, яка піднімається на поверхню. Зніміть ложкою або додайте крихітний шматочок вершкового масла і перемішайте.
  • Завжди залишайте варення, щоб воно охолонуло 15 хвилин після досягнення заданого значення, щоб фрукти не піднімалися на поверхню при наливанні в банки.
  • Завжди використовуйте чисті стерилізовані банки. Для стерилізації вимити в гарячій мильній воді, добре промити і поставити на дно в прохолодну духовку як мінімум на півгодини.
  • Закрийте банку з щільно прилягає кришкою або целофаном, закріпленим гумкою. Зберігати в прохолодному, бажано темному місці..