Домашнє чорничне варення

Приготування варення з чорниці – це ідеальний спосіб зберегти смак літа. Насолоджуйтесь цим смачним чорничним варенням на печиво, булочки або

Приготування варення з чорниці — це ідеальний спосіб зберегти смак літа. Насолоджуйтеся цим смачним чорничним варенням на печиво, булочки або кексах протягом усього року.

Домашнє чорничне варення

Краща чорниця для варення — це та, яка тільки що дозріла. Вона буде мати кращу кислотність і таніни, щоб надати варенню більш складний смак. Якщо ваша чорниця дуже стигла, шкура може бути шкірястою. Якщо у вас немає доступу до свіжої чорниці, ви можете зробити варення за цим рецептом із замороженої чорниці.

Ваше домашнє чорничне варення — відмінний подарунок. Ви можете використовувати декоративні банки або робити привабливі етикетки.

Інгредієнти для чорничного варення

  • 6 склянок чорниці (вимитої і розділеної)
  • 4 склянки цукру
  • 2 столові ложки лимонного соку
  • 1 мішечок рідкого фруктового пектину

Чорничне варення рецепт

Зберіть інгредієнти.

Інгредієнти для чорничного варення

Підготуйте на водяній бані консервну банку або банки. Додайте воду в каструлю зі стійкою, додайте очищені банки і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, щоб банки залишалися гарячими. Вода повинна бути досить високо, щоб бути принаймні на 2 сантиметри вище наповнених банок.

Приготуйте консервну банку на водяній бані

Нагрійте воду в маленькій каструлі і покладіть кришки в неї, доведіть майже до кипіння. Потім зменшіть вогонь до дуже низького, щоб тримати кришки гарячими.

Нагрійте воду і покладіть кришки

Банки шпарьте окропом і тримайте в теплі.

Банки для обшпарювання

Вилийте приблизно 3/4 ягід у велику каструлю і розімніть.

Висипати ягоди в каструлю

Додайте ягоди, цукор і лимонний сік. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння.

Перемішайте з рештою ягодами

Відразу ж додайте пакетик фруктового пектину. Постійно помішуючи, доведіть до кипіння і продовжуйте кип’ятити протягом 1 хвилини.

Відразу ж додайте фруктовий пектин

При необхідності зніміть надлишки піни.

Знімаємо надлишки піни

Розлийте гарячу ягідну суміш в підготовлені банки.

Домашнє чорничне варення

Чистою вологою ганчіркою протріть краї банок.

Протріть краї банок

Помістіть плоскі кришки на банки, а потім щільно закрийте кришки.

Чорничне варення

Розташуйте наповнені банки в каструлі і додайте побільше води, по мірі необхідності, принаймні на 2 см вище банок.

Розставте банки

Доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і продовжуйте кип’ятити протягом 10 хвилин.

Надягніть кришку на каструлю

Вийміть банки на стійку, щоб вони повністю охололи.

Приберіть в стійку

Перевірте наявність ущільнень — середина кришки повинна була видавати плескають звук під час охолодження і залишатися опущеною. Якщо яка-небудь з банок не запечатана, ви можете заморозити варення і використовувати його протягом місяця або заморозити у пластиковому морозильному контейнері і використовувати його до одного року.

Перевірте наявність ущільнень

Маркіруйте охолоджені, запечатані банки назвою вмісту і датою.

Домашнє чорничне варення

Зберігайте свої банки з чорничним варенням в прохолодному, темному місці і насолоджуйтеся варенням до року. Ви можете помітити, що він починає темніти до кінця цього періоду, тому переконайтеся, що ви використовуєте варення протягом цього терміну.