Персикове варення

Використовуйте повністю стиглі персики для самого ароматного варення. Вони повинні бути досить мякими, щоб піддаватися ніжному тиску і мати сильний

Використовуйте повністю стиглі персики для самого ароматного варення. Вони повинні бути досить м’якими, щоб піддаватися ніжному тиску і мати сильний персиковий аромат (персик без запаху — це несмачний персик).

Персикове варення рецепт

Незважаючи на те, що персики — це фрукти з низьким вмістом пектину, домашній пектин в цьому рецепті забезпечує густу, растекающуюся консистенцію без надмірно тривалого часу приготування. Бренді додає глибину аромату, не пригнічуючи смак фруктів.

Ви можете зробити пектиновый екстракт за кілька днів до початку варіння і зберігати його в холодильнику до одного тижня. Для більш тривалого зберігання можна заморозити або використовувати пектин в майбутньому.

Персикове варення рецепт

Інгредієнти

  • 3 кілограми персиків
  • 1 1/4 кілограма цукру
  • 1/4 склянки / 60 мілілітрів лимонного соку
  • 2/3 склянки / 160 мл домашнього цитрусового пектину або яблучного пектину
  • 1/2 склянки / 120 мл коньяку або бренді

Кроки по приготуванню персикового варення

Зберіть інгредієнти.

Доведіть велику каструлю води до кипіння.

А поки вимийте персики. Використовуйте ніж для чищення овочів, щоб вирізати маленький » x » внизу кожного персика.

Обережно опустіть персики в киплячу воду. Не намагайтеся опустити їх усі, тому нам треба, щоб вода могла вільно циркулювати навколо шматочків фруктів. Через 1 хвилину за допомогою шумівки вийміть персики на друшляк, щоб злити воду. Повторіть те ж саме з рештою персиками.

Короткочасне бланшування послабить шкірку, так що легко відокремити від м’якоті персика. Як тільки ви очистите всі персики, зріжте м’якоть з кісточок і покладіть її у велику каструлю. Відкиньте шкірку і кісточки. Наріжте очищені персики. Перекладіть їх у велику каструлю.

Додати до персикам цукор, лимонний сік, коньяк і домашній пектин.

Готуйте інгредієнти на сильному вогні, часто помішуючи, поки суміш не досягне стану пюре. Снмайте з вогню.

варення Розлийте в чисті консервні банки (стерилізувати банки за цим рецептом не обов’язково). Залиште зазор в 1 см між поверхнею варення і краями банок. Протріть краї банок чистою вологою папером або тканинним рушником. Закривайте консервні кришки.

Обробіть банки з п’янким персиковим варенням на киплячій водяній бані протягом 10 хвилин.

Терміни зберігання персикового варення

Запечатані банки можна зберігати при кімнатній температурі, але як тільки ви їх відкриєте, тримайте їх у холодильнику точно так само, як ви б зробили це з магазинним варенням. Запечатане, варення буде зберігатися протягом 1 року.

Крім того, пропустіть процес консервації і зберігайте варення в чистих скляних банках (вони не обов’язково повинні бути консервними банками) в холодильнику до 2 місяців.