Полуничне варення з 3 інгредієнтів

Важко повірити, що це домашнє полуничне варення містить тільки три інгредієнти: свіжа або заморожена полуниця, цукор-пісок і лимонний

Важко повірити, що це домашнє полуничне варення містить тільки три інгредієнти: свіжа або заморожена полуниця, цукор-пісок і лимонний сік. Немає необхідності додавати пектин в це варення, просто доведіть до правильної температури, і виконайте послідовно кроків приготування.

Невелика партія, що ідеально підходить для намазування на печиво, тости або кекси. Або розігрійте трохи варення і полийте на млинці, вафлі або морожене!

Полуничне варення з 3 інгредієнтів

Вимийте банки або ємності в гарячій мильній воді і обполосніть їх перед наповненням. Оскільки ви відразу ж будете охолоджувати і використовувати варення, немає необхідності обробляти банки киплячою водою. Рекомендуємо вам використовувати варення з холодильника або морозильника протягом приблизно трьох тижнів. Щоб зберегти його як можна довше, не залишайте його при кімнатній температурі, використовуйте його і відразу ж поверніть в холодильник. Перевірте наявність ознак псування через кілька тижнів.

Інгредієнти

  • 2 склянки полуниці
  • 1 1/2 склянки цукрового піску
  • 2 столові ложки свіжого лимонного соку

Кроки приготування полуничного варення

  1. Зберіть інгредієнти.
  2. полуницю Промийте і залийте її водою. Видаліть стебла і листочки.
  3. полуницю Наріжте і покладіть в емальований або з нержавіючої сталі каструлі. Додайте цукор і поставте сковороду на середній вогонь. Доведіть суміш до кипіння, а потім додайте лимонний сік. Тримайте суміш при постійному кипінні протягом 10-15 хвилин або до тих пір, поки варення не досягне 100 °C або на 8 градусів вище точки кипіння .
  4. Часто помішуйте варення, проходячи ложку по дну каструлі, щоб переконатися, що варення не підгоріло.
  5. Зніміть з плити, дайте охолонути і вилийте в ємність для зберігання. Накрийте і поставте в холодильник. Вийміть варення, щоб використовувати, і охолодіть як можна швидше після кожного використання для самого тривалого строку зберігання (близько 3 тижнів).
  6. Насолоджуйтеся!

Як перевірити варення або желе на готовність

Температура: прикріпіть термометр до каструлі і варіть варення до 100 °C або на 8 градусів вище точки кипіння.

Випробування в морозильній камері: помістіть кілька маленьких тарілок в морозильник. Ближче до кінця часу приготування почніть тестування. Покладіть маленьку ложку варення на крижану тарілку. Покладіть його назад в морозильник на 2 хвилини. Якщо варення покривається плівкою і злегка складається при легкому натисканні пальцем, варення готове. Якщо воно все ще рідке і ваш палець легко пробирається крізь нього, продовжуйте готувати і повторіть тестування через кілька хвилин.

Тест холодної ложки: Покладіть кілька металевих ложок в холодильник. Занурте холодну ложку в киплячу суміш і підніміть її над каструлею. Нехай варення втече з ложки. Коли кілька крапель зливаються і «листятся» з ложки, варення готове.