Які каші з якими фруктами і ягодами поєднуються

Дізнайтеся, з якою кашею смачно їсти фрукт або ? ягоду. ТОП – 9 популярних видів круп! Плюс кілька відео-рецептів приготування страв.

Назва ? Фрукти і ягоди Особливості приготування
Рисова Яблука, груші, родзинки, курага, в’ялений інжир, банан, чорнослив, полуниця, чорниця, малина, журавлина, апельсини, мандарини
  • рис Звичайний готують на воді, додавши в нього очищені від шкірки шматочки яблук або сухофрукти. Їх вводять в самому кінці варіння.
  • Пропарений чорнослив вводять в кінці.
  • Ягоди кладуть свіжими або мороженими.
  • Цитрусові залишають цілими або нарізаними.

Як приготувати рисову кашу читайте тут.

Вівсяна Яблука, груші, родзинки, в’ялений абрикос (курага), інжир в’ялений, банан, відварні вишні, чорнослив, полуниця, чорниця, малина, апельсини, мандарини
  • Запарюється разом з шматочками кураги, чорносливу. Свіжі добавляемь в готову страву, зварене на воді.
  • Пропарений чорнослив вводять у готову крупу.
  • Ягоди кладуть без обробки або мороженими.
  • Апельсини і мандарини залишають цілими або нарізують.
  • Банани ріжуть кружальцями.

Технологію варіння вівсянки дивіться в цій статті.

Пшоняна Яблука, груші, банани, ананаси, абрикоси, полуниця, чорниця, малина
  • При приготуванні фрукти нарізаємо і додати в доведену до напівготовності крупу. Доварювати страву краще в духовці.
  • Ягоди без спеціальної підготовки кладуть в кінці приготування.
  • Банани — у свіжому вигляді.

Рецепт смачної пшінки ви можете дізнатися тут.

Кукурудзяна Яблука, груші, сливи, абрикоси, банани
  • Каша доводиться до напівготовності і запікається з фруктами в духовці.
  • Банани ріжуть в кінці для прикраси.

Покрокова інструкція приготування знаходиться за цим посиланням.

Пшенична Полуниця, банани, яблука, сухофрукти
  • Фруктово-ягідне асорті додають в тарілку до приготованого блюда.
  • Сухофрукти пропарюють, вводять в кінці.
Гречана Яблука, чорнослив
  • Яблука бланшують, чорнослив запарюють і вводять в варену кашу.

Як зварити розсипчасту гречку дізнайтеся в цьому рецепті.

Манна Банани, ківі, інжир, родзинки, курага, яблука, вишня, полуниця, чорниця, малина, апельсини, мандарини
  • Манку варять на воді і молоці.
  • З свіжих і сухих фруктів роблять нарізку, вводять в блюдо в кінці приготування, ягоди залишають без теплової обробки або замороженими.
  • Для дітей яблучну кашу готують на воді, всі добавки обробляють окропом.
  • Апельсини і мандарини нарізають великими скибочками або дрібними шматочками.

Як зварити смачну манку без грудочок можна подивитися тут.

Перлова Сухофрукти, яблука, апельсини, мандарини
  • Свіжі фрукти нарізають шматочками і вмішують в приготовлену перлову кашу.
  • Сухофрукти промивають від забруднень і пилу, заливають окропом до набрякання, потім воду зливають. Блюдо краще не злагодити, добавки містять велику кількість цукру.

Як правильно зварити перловку читайте тут.

? Відео-рецепт «Сочиво»

Перед вживанням всі фрукти і ягоди промивають, товсту шкірку зрізують.