Що зробити з решти манної каші: 7 простих ідей

Не знаєте, що приготувати із залишків манки? Подивіться рецепти. Виходить смачно і просто. Не викидайте кашу, приготуйте з неї ще одне блюдо.

Якщо після сніданку у вас залишилося ще якусь кількість манної каші, не впадайте у відчай, і вже тим більше не викидайте залишки. Приготуйте з неї краще випічку або інше блюдо з нашої збірки рецептів.

Марокканські млинці

Це ніжні, губчасті, що тануть у роті млинці на основі манки. Готують їх тільки з однієї сторони. Їх легко зробити, але для того, щоб дріжджі правильно сформували бульбашки, створюють унікальну текстуру і зовнішній вигляд, тісто має бути рідким по консистенції.

✍ Інгредієнти:

  • 1⁄2 ст. борошна;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1 с. л. швидкорозчинних дріжджів;
  • 150 мл теплої води або молока;
  • 2 ст. манної каші.

Приготування:

  1. Змішайте манку, сіль, цукор, борошно і розпушувач в мисці.
  2. Додайте дріжджі і збийте міксером на низькій швидкості, поступово додаючи теплу воду або молоко.
  3. Збільшіть швидкість і збивайте тісто до тих пір, поки воно не отримає кремовий відтінок і рідку консистенцію.
  4. Накрийте миску харчовою плівкою і приберіть в тепле місце на 15-30 хвилин, поки верхня частина тесту не стане трохи пінистої.
  5. Нагрійте невелику антипригарну сковороду на середньому вогні і почніть випікати млинці.
  6. Повільно налийте тісто в центр, і рівномірно розподіліть по колу. Смажте близько 2 хвилин, не перевертайте. Поверхня повинна бути губчастої і не липкою.
  7. Млинці краще всього подавати з сиропом з масла і меду.

Якщо не утворюються бульбашки належним чином, можливо, тісто дуже густе, спробуйте розбавити його.

Пудинг

З решти манної каші можна зробити пудинг. Вийде легкий і ситний сніданок.

✍ Інгредієнти:

  • 2,5 ст. манної каші;
  • 2 яйця.

Приготування:

  1. Збийте манку з яєчними жовтками.
  2. В окремій мисці збийте яєчні білки до густої піни. З’єднайте з іншими інгредієнтами, перемішайте.
  3. Попередньо прогрійте духовку до 180 С. Перелийте масу у форму і поставте випікати 40 хвилин.
  4. Пудинг подають охолодженим, з варенням або шоколадом.

За бажанням в тісто можна додати родзинки, цукати або курагу.

Відео-рецепт пудингу з манки

Можливо, вас зацікавить які каші можна подавати з фруктами. Дізнатися детальніше.

Сирна запіканка з манкою

Класичний рецепт запіканки, якої ми всі ласували в дитячому саду.

✍ Інгредієнти:

  • 500 гр. сиру;
  • 2 ст. манної каші;
  • 1⁄2 ст. цукру;
  • 5 яєць;
  • 1 ч. л. розпушувача;
  • 1/2 ч. л. солі і ванільного цукру.

Приготування:

  1. Змішайте манну кашу, сир, яєчні жовтки, розпушувач, сіль і ванілін в мисці.
  2. В окремій ємності збийте міксером яєчні білки з цукром.
  3. Змішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції.
  4. Попередньо прогрійте духовку до 180 С. Форму для випічки застелити пергаментом.
  5. Вилийте тісто і поставте випікатися на 45-60 хвилин, до золотистого кольору.
  6. Перед подачею пудинг слід вилучити з форми і остудити,посипати цукровою пудрою і ягодами.

В мультиварці пудинг випікають в режимі «Випічка» 40 хвилин, потім доводять до готовності в режимі «Підігрів».

Манник

Смачний, легкий пиріг без борошна на манці.

✍ Інгредієнти:

  • 1,5 ст. манної каші;
  • 1,5 ст. борошна;
  • 2 яйця;
  • 4 ст. л. цукрового піску;
  • 1 ч. л. соди (погасити лимонним соком).

Приготування:

  1. Збийте яєчні білки з цукром в пінисту масу. Слідом додайте жовтки і манну кашу, перемішайте до однорідної консистенції.
  2. Соду погасите лимонним соком, додайте до суміші разом з борошном. Гарненько збийте міксером. Тісто має бути приблизно тієї ж консистенції що і густа сметана.
  3. Розігрійте духовку до 200 С. Перелийте тісто у промаслений форму для випічки і випікайте 40 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою.
  4. Перед подачею пиріг слід охолодити і присипати верх цукровою пудрою.

Занадто густу кашку слід розбавити теплим молоком. Якщо вона була не солодка, кількість цукру збільшити вдвічі.

биточки Манні

З манки можна також зробити битки. Подають із сметаною або варенням.

✍ Інгредієнти:

  • 2-3 ст. манної каші;
  • 1 яйце;
  • сіль і цукор за смаком;
  • панірувальні сухарі;
  • борошно.

Приготування:

  1. В холодну кашу додайте яйце, сіль і цукор. Перемішайте до однорідної маси.
  2. Додайте до маси борошна для загущення і зліпіть биточки і обваляйте їх у сухарях.
  3. Поставте сковороду на середній вогонь, додайте рослинне масло. Як тільки воно розігріється, обсмажте биточки до хрусткої золотистої скоринки.
  4. Перекладіть биточки на тарілку, перед подачею трохи охолодіть.

В манну масу можна додати натертий сир, він додасть биточкам вершковий смак.

Запіканка з фруктами

Запечена з персиками манна каша стане чудовим сніданком.

✍ Інгредієнти:

  • 2,5 ст. манної каші;
  • 2 ст. л. цукрового піску;
  • 1 яйце;
  • 2 шт. персик;
  • 1 шт. яблуко.

Приготування:

  1. Змішайте кашку з яєчним жовтком.
  2. В окремій ємності збийте блендером яєчний білок і цукор, до густої піни. Все з’єднайте і перемішайте.
  3. Очистіть фрукти від шкірки, м’якоть дрібно поріжте і додайте манну суміш.
  4. Розігрійте духовку до 180 С. Форму змастіть маслом і присипте сухарями.
  5. Зверху змастіть збитим яйцем.
  6. Випікати до золотистої скоринки, не менше 25 хвилин.
  7. Перед подачею охолодіть запіканку і полийте фруктовим сиропом.

Персики і яблука можна замінити грушами, абрикосами або хурмою.

Відео-рецепт запіканки з манки

Манний крем

Відмінна єднальна начинка для медових, бісквітних або листкових коржів.

✍ Інгредієнти:

  • 2,5 ст. манної каші;
  • 1 лимон (апельсин);
  • 200 г вершкового масла;
  • 1 ст. цукрової пудри.

Приготування:

  1. Масло слід попередньо розм’якшити, потім збити з цукровою пудрою.
  2. З цитруса зніміть на тертці цедру.
  3. З’єднайте всі інгредієнти з манкою. На середній швидкості збийте блендером крем до однорідності і легкості.
  4. Промажте коржі, приберіть в холодильник на 2 години.

Якщо розігріти кашу і додати в неї 1,5 ч. л. какао або розтоплену плитку шоколаду, вийде відмінний шоколадний десерт. А ще можна додати банановий мус. Для цього, викладаючи в креманку, чергуйте їх між собою шарами. Прикрасити шоколадною або вафельною крихтою.