Як зварити гречану кашу

Перш ніж варити гречку, промийте її водою, а потім за допомогою дрібнопористий ситечка злийте воду. Як тільки вона висохне, підігрійте її на середньому вогні

Перш ніж варити гречку, промийте її водою, а потім за допомогою дрібнопористий ситечка злийте воду. Як тільки вона висохне, підігрійте її на середньому вогні, на сухій сковороді, періодично помішуючи протягом 4-5 хвилин. Коли ваша гречка стане золотисто-коричневою, додайте її в каструлю з киплячою водою, накрийте кришкою і дайте їй закипіти. Після 15 хвилин кипіння, зніміть з вогню і дайте постояти 15 хвилин. Як тільки вода повністю вбереться, зніміть кришку і додати вершкове масло.

Варена гречана каша з маслом.

Як приготувати розсипчасту гречку

Промийте гречану крупу. Перекладіть її в невелику миску і залийте її водою. Перемішайте крупу у воді. Це зіб’є будь сміття, пил або рослинні речовини. Видаліть будь-які уламки або осколки, які спливають на поверхню. Перекладіть гречану крупу в дрібнопористе ситечко, щоб злити воду.

Промита гречана крупа.

Просушіть сиру гречку близько 5 хвилин. Покладіть промиту гречану крупу в суху сковороду і нагрійте її на середньому вогні. Продовжуйте обробляти термічно гречану крупу протягом 4-5 хвилин, постійно помішуючи, поки вона не стане золотисто-коричневою. Зніміть сковороду з вогню.

Піджарка підкреслює смак гречаної крупи і надає їй горіховий аромат. Якщо ваша гречка вже була засмажене, вам не потрібно смажити її знову. Сира гречка не пахне, а має світло-коричневий або зеленуватий колір замість золотисто-коричневого.

Просушіть сиру гречку близько 5 хвилин.

Закип’ятіть воду і посоліть її. Налийте воду в каструлю і додайте сіль. Накрийте кришкою і нагрійте воду на середньому вогні, доведіть її до кипіння. Коли ви додаєте гречану крупу в киплячу воду замість холодної води, ви її розпарити і прокип’ятіть.

Закип’ятіть воду і посоліть її

Варити гречку протягом 15 хвилин. Коли вода закипить, зніміть кришку з каструлі і додати гречану крупу. Доведіть воду до кипіння, потім зменшіть вогонь до мінімуму. Накрийте каструлю кришкою і продовжуйте варити гречку на повільному вогні протягом 15 хвилин. Вам не потрібно заважати гречану крупу, коли вона закипить.

Варити гречку протягом 15 хвилин

Дайте гречаній крупі постояти 15 хвилин. Після того як гречана крупа варилася протягом 15 хвилин, зніміть її з вогню. Залиште кришку накритою і дайте гречаній крупі постояти чверть години. Це дасть їй час поглинути будь-яку додаткову воду, яка все ще перебуває в каструлі, не стаючи кашкоподібної.

Дайте гречаній крупі постояти 15 хвилин.

Додайте вершкове масло і перемішайте гречану крупу. Зніміть кришку і додайте вершкове масло до гречаній крупі. Коли масло розтане, акуратно розмішайте гречку виделкою. Це дозволить видалити грудки і відокремити окремі насіння, надаючи гречці більш легку текстуру.

Ви також можете використовувати топлене масло, маргарин або навіть ваше улюблене рослинне масло замість вершкового масла.

Додайте вершкове масло і перемішайте гречану крупу.

Як смачно використовувати зварену гречку

Насолоджуйтеся гречкою з травами. Звичайна гречка смачна і живильна сама по собі, як основне блюдо або як гарнір. Щоб приправити звичайну варену гречку, подумайте про додавання ваших улюблених трав, спецій і приправ, таких як:

  • Сіль і перець
  • Часник або цибулю
  • Кмин
  • Кардамон
  • Свіжі трави, такі як петрушка або кінза

Гречка з травами, спеціями і приправами

Перемішайте і обсмажте її з овочами. Нагрійте 1 столову ложку (15 мл) олії у велику сковороду. Наріжте 4 болгарських перцю соломкою і додайте їх в ємність. Перемішайте і обсмажте перець близько 5 хвилин, поки він не стане золотисто-коричневим. Додайте 4 зубчики подрібненого часнику і 1 пучок дрібно нарізаної капусти. Продовжуйте смажити суміш ще 5 хвилин. Додайте варену гречку і ще 2 столові ложки (30 мл) олії. Перемішайте, щоб змішати всі інгредієнти. Перед подачею на стіл додайте сіль і перець за смаком, а так само домашнім або купленим в магазині маринованою артишоком і жменею дрібно нарізаного базиліка.

Обсмажена гречка разом з овочами

Остудіть гречку і киньте її в салат. Поставте варену гречку остигати приблизно на 30 хвилин, а потім перекладіть її в холодильник, щоб охолодити ще на 30 хвилин. Коли гречка охолоне, змішайте її в мисці з будь-якими вашими улюбленими овочами і простий заправкою. Для прикладу рецепту салату змішайте у великій мисці:

  • 1 маленький огірок, нарізаний кубиками
  • 12 оливок, нарізаних
  • 1 маленький болгарський перець, нарізаний кубиками
  • 1 маленька голівка нарізаного брокколі
  • Половина маленької цибулини, нарізаною тонкими скибочками
  • Жменю подрібненого мигдалю або волоських горіхів
  • ½ Склянки (12,5 м) свіжого кропу, подрібненого
  • 2 столові ложки (3 г) свіжої м’яти, подрібненої
  • 2 столові ложки (30 мл) свіжого соку лайма
  • 2 столові ложки (30 мл) винного оцту
  • 1 столова ложка (15 мл) оливкової олії
  • Сіль і перець за смаком

Остудіть гречку і змішайте її з салатом.

Приготуйте сніданок, додавши до гречаній крупі фрукти і спеції. Перекладіть варену гречку в каструлю і додайте 1 склянку (235 мл) молочного, мигдального, соєвого або кокосового молока. Доведіть суміш до кипіння і зніміть каструлю з вогню. Додайте 3 столові ложки (44 мл) кленового сиропу, 1 чайну ложку (4,9 мл) ванілі і по щіпці імбиру, кориці, мускатного горіха або будь-яких інших спецій, якщо хочете. Ви також можете посипати кашу фруктами і горіхами, наприклад:

  • Полуниця, малина або чорниця
  • Нарізаний банан
  • Родзинки
  • Смородина
  • Горіхове масло
  • Подрібнений мигдаль, фісташки або волоський горіх

Приготуйте сніданок, додавши до гречаній крупі фрукти і спеції.

Як ще можна приготувати гречку

Використовуйте гречане борошно для приготування млинців. Гречані млинці дуже схожі на звичайні млинці, з тим головною відмінністю, що ви використовуєте гречану муку замість пшеничного борошна. Коли млинці будуть приготовані, ви можете доповнити їх, як звичайні млинці, такими начинками, як:

  • масло
  • Кленовий сироп
  • Горіхи
  • Фрукти

Використовуйте гречане борошно для приготування млинців.

Зробіть свою власну локшину соба. Японську локшину соба готують з гречаної муки, і її часто використовують в японській кулінарії. Ви можете приготувати домашню локшину, зробивши тісто з гречаного борошна пшеничного борошна і води. Як тільки локшина буде нарізана, ви зможете зварити її, як звичайну локшину, і подавати її з м’ясом, овочами, смаженою картоплею та іншими стравами.

Зробіть свою власну локшину соба.

Корисні статті про гречаній крупі:

  • З якими овочами поєднується гречка
  • Чим замінити перловку в розсольнику
  • Які каші є шкідливими, а які корисними
  • З чим їсти гречану кашу: ТОП-8 простих і смачних рецептів
  • Скільки варити гречку і скільки додавати води, щоб вийшла розсипчастою
  • Гречаний суп з куркою і грибами
  • Як варити каші. Таблиця з правильними пропорціями круп і рідини.