? Промити водою
Якщо каша вийшла надмірно солоної, простий спосіб виправити – промити холодною водою.
А також можна попередньо прокип’ятити її не більше двох хвилин у несолоній воді. Після промивання залиште її у воді на 15-30 хвилин, щоб підсилити ефект опріснення.
Відстоюючи її в холодній воді, 2-3 рази поміняйте воду. Це дозволить прискорити виведення солі.
Збільшити кількість
Ще один простий спосіб — збільшити кількість прісної каші. Якщо зробити це ще під час варіння, то вона буде врятована.
Однак, якщо страва вже готове, але пересолене – зваріть додатково прісну порцію і змішайте в одній посуді.
Додати жиру
Інший спосіб — додати жирних продуктів. Їх поєднання пом’якшує смак і надає відчуття надлишку солі менш різкий характер. Для цього застосовують сметану, вершки, жирні соуси.
? Що робити, якщо пересолив кашу: відео-рада
? Додати кислих інгредієнтів
Кислі продукти переб’ють смак солі і гармонізують смакову палітру страви. Підійдуть соковиті кислі яблука. При цьому вони відмінно поєднуються з рисом, манкою або вівсянкою.
Цей метод вимагає особливої акуратності. Лимонний сік додайте по краплі і перевіряйте, як змінюється смак.
? Додати абсорбентів
Продукти, які виступають як абсорбенти, вбирають сіль. Найпоширеніший – картопля.
Просто покладіть його в каструлю при кип’ятінні каші в прісній воді. Після використання солоний картопля придатний для вживання в їжу.
Якщо ви стикалися з проблемою гіркоти в пшінки, тоді вам варто прочитати цю статтю.
Розбавити іншими приправами
У якості рятівного засобу використовують часник. Обсмажте окремо від основного блюда і додайте в кашу.
А також з нейтралізацією солоного справляється цукор.
Тому вибирайте ту приправу, яка органічно підійде конкретного виду каші.
? Подавайте з прісними овочами
Подача страви з прісними овочами, компенсує надлишок солі. Краще додавати такі овочі, як ріпчасту цибулю, картоплю, моркву, кабачок.
Ефективніше буде загасити її разом з прісними овочами, щоб сіль могла рівномірно розподілитися по всьому об’єму.
Як навчитися в майбутньому не пересолювати кашу
- Щоб не пересолювати, пробуйте поки готуєте – це дозволить контролювати кількість солі.
- Дотримуйтеся рецепту, і додайте інгредієнти строго в тій кількості, в якому вони вказані.
- Оскільки посолити страву можна на будь-якому етапі його приготування, варто керуватися правилом: краще недосолити, ніж пересолити.
Кухонна сіль – єдине мінеральна речовина, що вживається людиною в необробленому вигляді.