Що робити якщо пересолив кашу: 7 простих способів, як виправити

Пересолили кашу? Вам допоможуть це виправити 7 ? простих методів. А також ви дізнаєтеся, як більше ніколи її не пересолювати

? Промити водою

Якщо каша вийшла надмірно солоної, простий спосіб виправити – промити холодною водою.

А також можна попередньо прокип’ятити її не більше двох хвилин у несолоній воді. Після промивання залиште її у воді на 15-30 хвилин, щоб підсилити ефект опріснення.

Відстоюючи її в холодній воді, 2-3 рази поміняйте воду. Це дозволить прискорити виведення солі.

Збільшити кількість

Ще один простий спосіб — збільшити кількість прісної каші. Якщо зробити це ще під час варіння, то вона буде врятована.

Однак, якщо страва вже готове, але пересолене – зваріть додатково прісну порцію і змішайте в одній посуді.

Додати жиру

Інший спосіб — додати жирних продуктів. Їх поєднання пом’якшує смак і надає відчуття надлишку солі менш різкий характер. Для цього застосовують сметану, вершки, жирні соуси.

? Що робити, якщо пересолив кашу: відео-рада

? Додати кислих інгредієнтів

Кислі продукти переб’ють смак солі і гармонізують смакову палітру страви. Підійдуть соковиті кислі яблука. При цьому вони відмінно поєднуються з рисом, манкою або вівсянкою.

Цей метод вимагає особливої акуратності. Лимонний сік додайте по краплі і перевіряйте, як змінюється смак.

? Додати абсорбентів

Продукти, які виступають як абсорбенти, вбирають сіль. Найпоширеніший – картопля.

Просто покладіть його в каструлю при кип’ятінні каші в прісній воді. Після використання солоний картопля придатний для вживання в їжу.

Якщо ви стикалися з проблемою гіркоти в пшінки, тоді вам варто прочитати цю статтю.

Розбавити іншими приправами

У якості рятівного засобу використовують часник. Обсмажте окремо від основного блюда і додайте в кашу.

А також з нейтралізацією солоного справляється цукор.

Тому вибирайте ту приправу, яка органічно підійде конкретного виду каші.

? Подавайте з прісними овочами

Подача страви з прісними овочами, компенсує надлишок солі. Краще додавати такі овочі, як ріпчасту цибулю, картоплю, моркву, кабачок.

Ефективніше буде загасити її разом з прісними овочами, щоб сіль могла рівномірно розподілитися по всьому об’єму.

Як навчитися в майбутньому не пересолювати кашу

  • Щоб не пересолювати, пробуйте поки готуєте – це дозволить контролювати кількість солі.
  • Дотримуйтеся рецепту, і додайте інгредієнти строго в тій кількості, в якому вони вказані.
  • Оскільки посолити страву можна на будь-якому етапі його приготування, варто керуватися правилом: краще недосолити, ніж пересолити.

Кухонна сіль – єдине мінеральна речовина, що вживається людиною в необробленому вигляді.