Навіщо при варінні рису додають оцет

Дізнайтеся, навіщо при варінні рису наливають ? оцет в цій статті. Просте пояснення і покроковий рецепт розсипчастого рису. Плюс відео – як правильно додавати в рис оцет.

Щоб рис вийшов розсипчастим, краще вибирати длиннозерные сорту. У них міститься найменша кількість крохмалю, який і робить варений рис клейким.

? Рецепт ідеального рису з додаванням оцту

✍ Інгредієнти:

  • 2 склянки рису;
  • 4 склянки води;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 0,5 чайної ложки столового укусу.

? Приготування:

  1. Ретельно промити рис у великій кількості чистої холодної води, щоб змити залишки крохмалю. При промиванні не під проточною водою, а в посуді слід змінити воду в ній не менше 5-7 разів. Не рекомендується промивати рис під гарячою чи теплою водою, так як крохмаль у такому разі загусне і рис вийде клейким, не розсипчастим.
  2. Прибрати промитий рис на друшляк і дати стекти залишкам води.
  3. Помістити рис і сіль в каструлю, залити водою і довести на сильному вогні до кипіння. Краще використовувати товстостінну каструлю – вона забезпечить рівномірний розподіл температури і не дасть рісу підгоріти на дні посуду.
  4. закипілу воду додати 0,5 чайної ложки оцту для того, щоб зварений рис був білосніжним.
  5. Перемішати рис і накрити його кришкою, зменшити інтенсивність вогню до мінімального. У процесі варіння не рекомендується піднімати кришку – це порушить необхідний температурний режим для приготування. Більше перемішувати рис не слід, так як можна поламати зерна, крохмаль з яких склеїть рисову кашу. Варити 20 хвилин.
  6. Після закінчення зазначеного часу зняти каструлю з плити і, не відкриваючи кришку, залишити доходити на 15 хвилин. За цей час рисові зерна вберуть в себе залишки вологи, дійшовши до повної готовності.
  7. За готовим рісу пройтися вилкою для того, щоб рис вийшов максимально розсипчастим.

Оцет можна замінити чайною ложкою свіжовичавленого соку з лимона або 1/3 чайної ложки лимонної кислоти. Дані інгредієнти також освітлять рисові зерна при варінні.

? Відео — рецепт розсипчастого рису з додаванням яблучного оцту

Рецепт дуже смачної молочної каші рисової дізнайтеся з цього рецепту!