Гарбузовий суп від Белоники — це незвичайне поєднання смаженого бекону, овочів і перчинки. Цей суп відмінно готувати вогкою восени або взимку, він неодмінно зігріє вас і поліпшить ваш настрій! Його дуже легко перетворити в пісний, виключивши бекон з рецепту. Готуйте разом з нами і насолоджуйтеся чудовим смаком.
Інгредієнти
- Бекон 150 г
- Масло оливкове 2-3 ст. л.
- Часник 3 зубчик
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Гарбуз 1.5-2 кг
- Помідори 1 шт.
- Селера 2 стебло
- Насіння гарбузове за смаком
- Перець чилі за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 507 ккал
- Білки: 14.5 г
- Жири: 39.7 г
- Вуглеводи: 21.7 г
Кроки
30 хв.
-
Найзручніше це блюдо готувати в товстостінній каструлі, в ній можна відразу і обсмажувати, і варити. Розігріваємо оливкову олію.
-
Цибулю ріжемо півкільцями. Часник рубаємо ножем. Відправляємо в каструлю і обсмажуємо до золотистого кольору. Потужність плити встановлюємо нижче середньої, щоб не допустити пригорання.
-
Бекон нарізаємо на невеликі прямокутні слайсы, додаємо в каструлю і обсмажуємо до хрусткої скоринки. Потім відправляємо до загальної маси дрібно нарізаний гострий перець. Зауважте, що чим довше тримаєш перець на сковороді, тим «зліше» він стає.
-
Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо великими кубиками і відправляємо в каструлю. Слідом за нею йде порізаний кубиками помідор. Залишити томат в шкірці або без — справа смаку, ми використали цілком.
-
Заливаємо нашу суміш двома склянками води, не щільно закриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин, до м’якості гарбуза.
-
Коли суп буде готовий, додаємо за смаком сіль і прямо у каструлі збиваємо заглибним блендером. Регулюємо густоту гарбузового супу на свій смак за допомогою окропу. На завершення необхідно довести кремоподібну масу до кипіння, щоб суп довше зберігся.
-
Розкладаємо по тарілками і прикрашаємо гарбузовим насінням. Як же смачно і красиво!
Якщо вам дісталася гарбуз великих розмірів, і в суп пішла лише мала частина, не спишіть готувати всілякі гарбузові страви! А краще наріжте її кубиками і заморозьте. Гарбуз відмінно зберігається в морозилці і не втрачає свій смак.
Приємного апетиту, дорогі читачі!
У нас ще багато хороших рецептів з гарбуза, ось, наприклад, цей, з сиром. Впевнені, що вам сподобається таке поєднання інгредієнтів!
Сонячного вам настрою і вдалого дня!
Їжте більше гарячих супчиків і не хворійте!