Готуємо за рецептом Белоники гарбузовий суп

Рецепт гарбузового супу-пюре з помідорами від відомого автора кулінарних книг Белоники, повне імя якої – Ніка Білоцерківська. Нехитра страва сподобається і дітям, і дорослим. Беріть на замітку!

Гарбузовий суп від Белоники — це незвичайне поєднання смаженого бекону, овочів і перчинки. Цей суп відмінно готувати вогкою восени або взимку, він неодмінно зігріє вас і поліпшить ваш настрій! Його дуже легко перетворити в пісний, виключивши бекон з рецепту. Готуйте разом з нами і насолоджуйтеся чудовим смаком.

Інгредієнти

  • Бекон 150 г
  • Масло оливкове 2-3 ст. л.
  • Часник 3 зубчик
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Гарбуз 1.5-2 кг
  • Помідори 1 шт.
  • Селера 2 стебло
  • Насіння гарбузове за смаком
  • Перець чилі за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 507 ккал
  • Білки: 14.5 г
  • Жири: 39.7 г
  • Вуглеводи: 21.7 г

Кроки

30 хв.

  • Найзручніше це блюдо готувати в товстостінній каструлі, в ній можна відразу і обсмажувати, і варити. Розігріваємо оливкову олію.

  • Цибулю ріжемо півкільцями. Часник рубаємо ножем. Відправляємо в каструлю і обсмажуємо до золотистого кольору. Потужність плити встановлюємо нижче середньої, щоб не допустити пригорання.

  • Бекон нарізаємо на невеликі прямокутні слайсы, додаємо в каструлю і обсмажуємо до хрусткої скоринки. Потім відправляємо до загальної маси дрібно нарізаний гострий перець. Зауважте, що чим довше тримаєш перець на сковороді, тим «зліше» він стає.

  • Гарбуз очищаємо від шкірки, нарізаємо великими кубиками і відправляємо в каструлю. Слідом за нею йде порізаний кубиками помідор. Залишити томат в шкірці або без — справа смаку, ми використали цілком.

  • Заливаємо нашу суміш двома склянками води, не щільно закриваємо кришкою і тушкуємо 20 хвилин, до м’якості гарбуза.

  • Коли суп буде готовий, додаємо за смаком сіль і прямо у каструлі збиваємо заглибним блендером. Регулюємо густоту гарбузового супу на свій смак за допомогою окропу. На завершення необхідно довести кремоподібну масу до кипіння, щоб суп довше зберігся.

  • Розкладаємо по тарілками і прикрашаємо гарбузовим насінням. Як же смачно і красиво!

Якщо вам дісталася гарбуз великих розмірів, і в суп пішла лише мала частина, не спишіть готувати всілякі гарбузові страви! А краще наріжте її кубиками і заморозьте. Гарбуз відмінно зберігається в морозилці і не втрачає свій смак.

Приємного апетиту, дорогі читачі!

У нас ще багато хороших рецептів з гарбуза, ось, наприклад, цей, з сиром. Впевнені, що вам сподобається таке поєднання інгредієнтів!

Сонячного вам настрою і вдалого дня!

Їжте більше гарячих супчиків і не хворійте!