Суп-гуляш по-чеськи

Чеський рецепт супу з оригінальною подачею – в буханці круглого хліба. На вигляд – ресторанна страви, але приготувати його зможе кожен! Перегляньте наш покроковий рецепт.

це супу вибирайте кращу частину яловичини — вирізку або по іншому — м’якоть. Від якості м’яса залежить смак. Набагато простіше і швидше приготувати з м’якого м’яса ніжний гуляш, що тане в роті. Складного в рецепті немає нічого, тільки уважно дотримуйтесь по пунктах. І заздалегідь потрібно буде зварити м’ясний або овочевий бульйон.

Інгредієнти

  • Бульйон м’ясний 1.5 л
  • Яловичина 400 г
  • Масло вершкове 30 г
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.
  • Часник 3 зубчик
  • Картопля 3 шт.
  • Хліб круглий 1 шт
  • Кмин 1 ч. л.
  • Паприка 2 ч. л.
  • Майоран 1 ч. л.
  • Перець червоний мелений за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 222 ккал
  • Білки: 7.5 г
  • Жири: 10.9 г
  • Вуглеводи: 22.8 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • Цибулю порізати півкільцями і відправити тушкуватися у каструлю з товстим дном на вершковому маслі. У деяких рецептах радять використовувати сало чи смалець, це залежить від вашого смаку. Нагрівання плити має бути несильним, щоб продукти не горіли. Коли цибуля стане помітно м’якше, розітріть в ступці кмин і додайте до цибулі.

  • Яловиче м’ясо порізати на кубики середньої величини і відправити в каструлю. Потрібно, щоб шматочки обжарились, тому готуйте до тих пір, поки не випарується вся рідина. Це займе 15-20 хвилин.

  • Коли м’ясо підрум’янилося, можна додавати борошно. Після чого необхідно ретельно перемішати.

  • Потім додаємо мелену паприку і знову все гарненько перемішуємо.

  • Після нарізаємо кружальцями, часник і відправляємо до загальної масее разом з листком лаврухи.

  • Заливаємо в каструлю, заздалегідь підготовлений, бульйон і доводимо його до стану кипіння. Потім можна додати картоплю. Прикриваємо каструлю кришкою і залишаємо варитися на 40 хвилин.

  • За 5 хвилин до кінця варіння додаємо сіль і сушений майоран, попередньо зім’явши його пальцями, щоб з’явився аромат.

  • У хлібній булки відрізаємо кришку і выковыриваем весь м’якуш. Відправляємо в духовку при 150 градусах для просушування, хвилин на 15. І можна закладати в імпровізовану «тарілку» суп-гуляш. Насолоджуйтесь!

Якщо соус вийшов дуже рідким, легше всього загущатися його з допомогою крохмалю. Для цього спочатку розведіть його в бульйоні в окремій ємності до однорідної консистенції, а потім додайте в суп і перемішайте.

У схожій подачі дуже смачними виходять сирні супи. Такий рецепт ви можете подивитися на цій сторінці!

Готуйте задоволення і в гарному настрої!

Побачимося з вами в інших рецептах на сайті!