Суп з болгарським перцем, морозиво з йогурту і помідорами — незвичайна альтернатива звичному свекольнику та окрошку. Ідеальний для спекотного літа! Акценти в даному рецепті розставлені на спеціях. Уважно дотримуйтесь етапів приготування і у вас обов’язково вийде нереальна смакота!
Інгредієнти
- Масло оливкове 4-6 ст. л.
- Часник 5-7 зубчик
- Петрушка 1 пучок
- Кріп 1 пучок
- Цукіні 1 шт.
- Цибуля ріпчаста 3-5 шт.
- Перець солодкий червоний 3 шт.
- Помідори 5-7 шт
- Огірки 5 шт.
- Сир Моцарела 100 г
- Лимон ½ шт
- Багет 1 шт
- Йогурт 200 мл
- Розмарин сушений 5 г
- Базилік свіжий 1 пучок
- Часник сушений 2-3 г
- Приправа Kamis Прованські трави 2-3 г
- Перець чорний мелений ½ ч. л.
- Оцет бальзамічний 2-3 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ст. л.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 124 ккал
- Білки: 3.5 г
- Жири: 5.6 г
- Вуглеводи: 16.1 г
Кроки
1 годину. 30 хв.
-
Починаємо з подрібнення огірків. Краще всього підійдуть молоденькі невеликі огірочки. Натираємо їх на тертці, а потім через ситечко позбавляє від зайвого соку.
-
Додаємо до огірочків склянка йогурту. Вибирайте, якомога густіше, без будь-яких добавок, натуральний.
-
Рубаємо дрібно-дрібно свіжу петрушку.
-
Відправляємо зелень до загальної маси. Також нам тут знадобиться суха зелень «Прованські трави», сухий часник і сіль. Додаємо всього потроху, приблизно по половинці чайної ложці.
-
Перемішуємо йогуртову суміш і відправляємо заморожуватися або в морозилку, або в апарат для виготовлення морозива — мороженицю. В апараті буде готове вже через 40-60 хвилин, а якщо користуватися морозилкою, доведеться чекати від 3-х до 5-ти годин.
-
Тим часом займемося супом. Для його приготування знадобиться соковижималка. Помідори ріжемо на чотири частини і послідовно пропускаємо через соковижималку.
-
Слідом, в окрему ємність, робимо сік з болгарських перців. Їх нам теж необхідно поділити на кілька частин для зручності закладання.
-
Останнім у соковижималку відправляємо пучок базиліка і готуємо для нього окрему тарілку.
-
Ось який гарний сік у нас вийшов!
-
Все, соковижималка нам більше не потрібно, переходимо до наступного етапу. До томатного пюре додаємо половину чайної ложки солі і столову ложку цукру.
-
З половинки лимона видавлюємо сік і відправляємо його до томатів. Все ретельно перемішуємо до розчинення цукру піску та солі.
-
Далі вливаємо сік з перців.
-
Сік базиліка додавайте поступово, по столовій ложці, періодично пробуючи на смак.
-
Тепер прийшов час наповнити глибоким смаком нашу страву. Для цього змішаємо рубаний часник з 2-ма столовими ложками оливкової олії. Часник злегка раздавливаем, щоб його смаком збагатити масло. Додаємо до загальної маси тонкою цівкою, щоб шматочки часнику не потрапили в суп.
-
Готуємо ще одну приправу. Також беремо 2 ст. л. оливкової олії, стільки ж хорошого бальзамічного оцту і сушений розмарин. Перемішуємо і злегка раздавливаем в ступі. Переливаємо суміш у суп через ситечко.
-
Суп розмішуємо до однорідного стану, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник.
-
Поки охолоджується томатний суп, займемося приготуванням інших овочів і закуски. Рубаний часник змішати з подрібненим кропом, оливковою олією і сіллю. Поливаємо отриманою сумішшю шматочки багета і запікаємо на пергаментним папері в духовці до золотистого кольору при 150 градусах.
-
Молоді головки цибулі розрізаємо уздовж, натираємо сіллю, чорним меленим перцем і приправами на свій смак. Скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку при 180 градусах на 30 хвилин. У всіх духовки різні, тому час приготування може трохи відрізнятися.
-
З цукіні нарізаємо брусочками і чинимо так само, як з цибулею або можна обсмажити в олії зі спеціями.
-
Коли всі складові супу будуть готові, починаємо сервіровку. Першим у тарілку кладемо кульку нашого нестандартного (солоно-пряної) морозива. Потім додаємо кілька кульок моцарели і ложку кабачків.
-
Заливаємо все ополоником ароматного томатного супу.
-
Подаємо з хрустким багетом і печеним цибулею. Чарівно смачно!
Порада: а тут ви знайдете більш простий рецепт томатного супу, іспанська «Гаспачо». Теж дуже смачний, спробуйте!
Приготуйте це чудове блюдо, порадуйте своїх рідних і близьких!
Приєднуйтесь до нашої смачною групі в Instagram! Ідеї простих рецептів на будь-який привід.