Суп з болгарським перцем і помідорами

Суп без варіння або освіжаючий літній суп з помідорів і солодкого перцю. Рецепт докладний, покроковий, супроводжений тематичными фотографіями. Це блюдо підкорить кожного, хто його спробує! А ще інші рецепти страв на будь-який смак і для будь-якого приводу. Заходьте і вибирайте своє!

Суп з болгарським перцем, морозиво з йогурту і помідорами — незвичайна альтернатива звичному свекольнику та окрошку. Ідеальний для спекотного літа! Акценти в даному рецепті розставлені на спеціях. Уважно дотримуйтесь етапів приготування і у вас обов’язково вийде нереальна смакота!

Інгредієнти

  • Масло оливкове 4-6 ст. л.
  • Часник 5-7 зубчик
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Цукіні 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 3-5 шт.
  • Перець солодкий червоний 3 шт.
  • Помідори 5-7 шт
  • Огірки 5 шт.
  • Сир Моцарела 100 г
  • Лимон ½ шт
  • Багет 1 шт
  • Йогурт 200 мл
  • Розмарин сушений 5 г
  • Базилік свіжий 1 пучок
  • Часник сушений 2-3 г
  • Приправа Kamis Прованські трави 2-3 г
  • Перець чорний мелений ½ ч. л.
  • Оцет бальзамічний 2-3 ст. л.
  • Цукор-пісок-1 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 124 ккал
  • Білки: 3.5 г
  • Жири: 5.6 г
  • Вуглеводи: 16.1 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • Починаємо з подрібнення огірків. Краще всього підійдуть молоденькі невеликі огірочки. Натираємо їх на тертці, а потім через ситечко позбавляє від зайвого соку.

  • Додаємо до огірочків склянка йогурту. Вибирайте, якомога густіше, без будь-яких добавок, натуральний.

  • Рубаємо дрібно-дрібно свіжу петрушку.

  • Відправляємо зелень до загальної маси. Також нам тут знадобиться суха зелень «Прованські трави», сухий часник і сіль. Додаємо всього потроху, приблизно по половинці чайної ложці.

  • Перемішуємо йогуртову суміш і відправляємо заморожуватися або в морозилку, або в апарат для виготовлення морозива — мороженицю. В апараті буде готове вже через 40-60 хвилин, а якщо користуватися морозилкою, доведеться чекати від 3-х до 5-ти годин.

  • Тим часом займемося супом. Для його приготування знадобиться соковижималка. Помідори ріжемо на чотири частини і послідовно пропускаємо через соковижималку.

  • Слідом, в окрему ємність, робимо сік з болгарських перців. Їх нам теж необхідно поділити на кілька частин для зручності закладання.

  • Останнім у соковижималку відправляємо пучок базиліка і готуємо для нього окрему тарілку.

  • Ось який гарний сік у нас вийшов!

  • Все, соковижималка нам більше не потрібно, переходимо до наступного етапу. До томатного пюре додаємо половину чайної ложки солі і столову ложку цукру.

  • З половинки лимона видавлюємо сік і відправляємо його до томатів. Все ретельно перемішуємо до розчинення цукру піску та солі.

  • Далі вливаємо сік з перців.

  • Сік базиліка додавайте поступово, по столовій ложці, періодично пробуючи на смак.

  • Тепер прийшов час наповнити глибоким смаком нашу страву. Для цього змішаємо рубаний часник з 2-ма столовими ложками оливкової олії. Часник злегка раздавливаем, щоб його смаком збагатити масло. Додаємо до загальної маси тонкою цівкою, щоб шматочки часнику не потрапили в суп.

  • Готуємо ще одну приправу. Також беремо 2 ст. л. оливкової олії, стільки ж хорошого бальзамічного оцту і сушений розмарин. Перемішуємо і злегка раздавливаем в ступі. Переливаємо суміш у суп через ситечко.

  • Суп розмішуємо до однорідного стану, закриваємо кришкою і прибираємо в холодильник.

  • Поки охолоджується томатний суп, займемося приготуванням інших овочів і закуски. Рубаний часник змішати з подрібненим кропом, оливковою олією і сіллю. Поливаємо отриманою сумішшю шматочки багета і запікаємо на пергаментним папері в духовці до золотистого кольору при 150 градусах.

  • Молоді головки цибулі розрізаємо уздовж, натираємо сіллю, чорним меленим перцем і приправами на свій смак. Скроплюємо оливковою олією і відправляємо в духовку при 180 градусах на 30 хвилин. У всіх духовки різні, тому час приготування може трохи відрізнятися.

  • З цукіні нарізаємо брусочками і чинимо так само, як з цибулею або можна обсмажити в олії зі спеціями.

  • Коли всі складові супу будуть готові, починаємо сервіровку. Першим у тарілку кладемо кульку нашого нестандартного (солоно-пряної) морозива. Потім додаємо кілька кульок моцарели і ложку кабачків.

  • Заливаємо все ополоником ароматного томатного супу.

  • Подаємо з хрустким багетом і печеним цибулею. Чарівно смачно!

Порада: а тут ви знайдете більш простий рецепт томатного супу, іспанська «Гаспачо». Теж дуже смачний, спробуйте!

Приготуйте це чудове блюдо, порадуйте своїх рідних і близьких!

Приєднуйтесь до нашої смачною групі в Instagram! Ідеї простих рецептів на будь-який привід.