Курячий суп-пюре з вершками

Кращий рецепт з фото крем-супу з курки! Беріть в закладки і готуйте задоволення. Корисні кулінарні поради та хитрості. Рецепти різних перших страв від класичних щей до вишуканих бульйонів і пюре. Вдосконалюйте свій кулінарний талант разом з нами!➡️

Набридли класичні перші страви? Приготуйте курячий суп-пюре з овочами та вершками! Його ніжний смак нікого не залишить байдужим. А рецептик ми вам підкажемо! Просто стежте за фото кроками і повторіть теж саме на своїй кухні.

Інгредієнти

  • Куряче філе 2 шт.
  • Курячі стегна 2 шт.
  • Масло вершкове 20 г
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Борошно пшеничне 1 ст. л.
  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт
  • Цибуля зелена за смаком
  • Селера 3 стебло
  • Яйце куряче (жовток) 2 шт.
  • Вершки 170 мл
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 188 ккал
  • Білки: 5 г
  • Жири: 15.3 г
  • Вуглеводи: 7.5 г

Кроки

60 хв.

  • Курку промити і покласти в каструлю, залити водою і поставити варитися. Спочатку ставимо на сильний вогонь, а коли вода закипить, знімаємо піну і зменшуємо до мінімального. Варимо 15-20 хвилин до готовності курки.

  • Овочі очищаємо і промиваємо. Ріжемо довільно.

  • Каструлю з товстим дном розігріваємо і додаємо рослинне масло. Обсмажуємо на ньому цибулю до золотистого кольору.

  • Потім закладаємо в каструлю нарізану картоплю і моркву. Заливаємо курячим бульйоном і варимо до м’якості картоплі.

  • Тим часом приготуємо соус. Вершкове масло плавим на сковороді і насипаємо борошно, ретельно перемішуємо лопаткою, далі додаємо ополоник бульйону і доводимо до консистенції сметани.

  • Коли овочі зваряться, перебиваємо вміст каструлі блендером до стану пюре.

  • Яєчні жовтки злегка збиваємо. Додаємо до них тонкою цівкою підігріті вершки і змішуємо. Разом з борошняним соусом вводимо яєчно-вершкову суміш у суп-пюре, ще раз збиваємо суп блендером і доводимо до кипіння.

  • Курку розбираємо на невеликі шматочки і додаємо в киплячий крем-суп. За бажанням його можна ще раз збити блендером або залишити так.

  • При подачі прикрасити зеленою цибулею. Приємного апетиту!

Порада: найкраще для того рецепту брати домашню курочку, але якщо такої немає, то перший бульйон злити і використовувати в готуванні вторинний. Перегляньте також цей рецепт супу-пюре з індички!

Дуже смачний і ситний супчик виходить!

Спробуйте і оцініть мій рецепт!

Приєднуйтесь до нашої групи в Однокласниках і не випускайте з уваги смачні рецепти!