Щоб приготувати курячий суп зі шпинатом потрібно знати кілька секретів. Наприклад, як зварити прозорий бульйон з курки або, як прибрати гіркоту у шпинату? Відповіді на ці та інші питання ви дізнаєтеся з покрокового рецепта. Читайте уважно і у вас все вийде!
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Курячі крильця 3 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Шпинат-1 пучок
- Зелень за смаком
- Картопля 3-4 шт.
- Цибуля порей 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 176 ккал
- Білки: 5.2 г
- Жири: 15 г
- Вуглеводи: 4.8 г
Кроки
45 хв.
-
Щоб зварити курячий бульйон можна взяти будь-які частини курки, у мене це крила. Якщо візьмете грудку — бульйон вийде менш жирний, якщо стегенця або спинку — найбільш жирний. Закладаємо курочку в холодну воду і ставимо на максимальну потужність, щоб вода швидше закипіла.
-
А поки овочі наріжемо. Картопля, зазвичай, нарізаю середніми брусочками.
-
Цибулю ріжу, як можна дрібніше. Моркву тру на крупній тертці.
-
На рослинному маслі обсмажуємо порей з морквою до м’якості. Нагрівання плити при цьому краще зробити невеликий, щоб овочі не пригоріли.
-
Бульйон тим часом майже закипів і на його поверхні утворилася пінна шапка. Прибирати її найзручніше невеликим ситечком. Зменшуємо вогонь до такої міри, щоб кипіння проходило не бурхливо.
-
Шпинат можна брати не тільки свіжий, але і заморожений. З другим навіть менше возьни, різати не треба. А свіжий нарізаємо, як показано на фото.
-
Курка поварилась 25 хвилин, можна додати картоплю і засмажку. Коли картопля трохи розвариться, додати сіль за смаком. У мене йде 1 ч. л. солі без гірки на 1 літр бульйону.
-
Буває, що шпинат гірчить в супі. Щоб цього не допустити, його необхідно загасити. Нарізаний шпинат укладаємо в ту ж сковорідку, в якій нещодавно обжаривался цибулю з морквою. Додаємо кілька ложок бульйону і тушкуємо на середньому вогні до тих пір, поки зелень не потемніє.
-
Переконавшись, що картопля вже зварилася, додаємо шпинат в суп.
-
Відразу після цього, 1 яйце збиваємо з дрібкою солі і тонкою цівкою вливаємо в бульйон, перемішуючи, при цьому, суп виделкою. Щоб пластівці вийшли дрібними, у збите яйце налийте 1-2 столових ложки гарячого бульйону і швидко перемішайте.
-
Все, можна їсти!
Рекомендуємо вам спробувати ще цей суп зі шпинату з консистенцію крему, вершковий. Дуже смачно! Він вам теж повинен сподобається.
Курячий суп з яйцем і шпинатом готовий! Приємного апетиту, мої дорогі!
Готуйте частіше нові страви і радуйте близьких!
Приєднуйтесь до нас у соц.мережах і слідкуйте за виходами нових рецептів!