Курячий суп зі шпинатом

Курячий суп з яйцем і шпинатом приготувати не складно, особливо, якщо ви скористаєтеся цим докладним рецептом! Кулінарні поради від досвідчених господинь допоможуть вам правильно зварити бульйон і зробити так, щоб шпинат не гірчив.

Щоб приготувати курячий суп зі шпинатом потрібно знати кілька секретів. Наприклад, як зварити прозорий бульйон з курки або, як прибрати гіркоту у шпинату? Відповіді на ці та інші питання ви дізнаєтеся з покрокового рецепта. Читайте уважно і у вас все вийде!

Інгредієнти

  • Вода-2 л
  • Курячі крильця 3 шт.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Шпинат-1 пучок
  • Зелень за смаком
  • Картопля 3-4 шт.
  • Цибуля порей 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 176 ккал
  • Білки: 5.2 г
  • Жири: 15 г
  • Вуглеводи: 4.8 г

Кроки

45 хв.

  • Щоб зварити курячий бульйон можна взяти будь-які частини курки, у мене це крила. Якщо візьмете грудку — бульйон вийде менш жирний, якщо стегенця або спинку — найбільш жирний. Закладаємо курочку в холодну воду і ставимо на максимальну потужність, щоб вода швидше закипіла.

  • А поки овочі наріжемо. Картопля, зазвичай, нарізаю середніми брусочками.

  • Цибулю ріжу, як можна дрібніше. Моркву тру на крупній тертці.

  • На рослинному маслі обсмажуємо порей з морквою до м’якості. Нагрівання плити при цьому краще зробити невеликий, щоб овочі не пригоріли.

  • Бульйон тим часом майже закипів і на його поверхні утворилася пінна шапка. Прибирати її найзручніше невеликим ситечком. Зменшуємо вогонь до такої міри, щоб кипіння проходило не бурхливо.

  • Шпинат можна брати не тільки свіжий, але і заморожений. З другим навіть менше возьни, різати не треба. А свіжий нарізаємо, як показано на фото.

  • Курка поварилась 25 хвилин, можна додати картоплю і засмажку. Коли картопля трохи розвариться, додати сіль за смаком. У мене йде 1 ч. л. солі без гірки на 1 літр бульйону.

  • Буває, що шпинат гірчить в супі. Щоб цього не допустити, його необхідно загасити. Нарізаний шпинат укладаємо в ту ж сковорідку, в якій нещодавно обжаривался цибулю з морквою. Додаємо кілька ложок бульйону і тушкуємо на середньому вогні до тих пір, поки зелень не потемніє.

  • Переконавшись, що картопля вже зварилася, додаємо шпинат в суп.

  • Відразу після цього, 1 яйце збиваємо з дрібкою солі і тонкою цівкою вливаємо в бульйон, перемішуючи, при цьому, суп виделкою. Щоб пластівці вийшли дрібними, у збите яйце налийте 1-2 столових ложки гарячого бульйону і швидко перемішайте.

  • Все, можна їсти!

Рекомендуємо вам спробувати ще цей суп зі шпинату з консистенцію крему, вершковий. Дуже смачно! Він вам теж повинен сподобається.

Курячий суп з яйцем і шпинатом готовий! Приємного апетиту, мої дорогі!

Готуйте частіше нові страви і радуйте близьких!

Приєднуйтесь до нас у соц.мережах і слідкуйте за виходами нових рецептів!