Представляємо вашій увазі рецепт густого супу від майстра кулінарних справ — Юлії Висоцької! Корисний квасолевий суп в поєднанні з кабачками і корінням підніме настрій і, заодно, імунітет. Якщо заздалегідь замочити і зварити квасолю, то цей супчик виявиться ще й швидкого приготування! Покрокове опис та корисні поради дивіться нижче.
Інгредієнти
- Масло оливкова 5 ст. л.
- Часник 1 зубчик
- Петрушка 1 пучок
- Квасоля червона 400 г
- Селера (корінь) 100 г
- Кабачок 500 г
- Сіль морська 1 ч. л.
- На 100 грам
- Калорії: 130 ккал
- Білки: 3 г
- Жири: 9.2 г
- Вуглеводи: 9.1 г
Кроки
20 хв.
-
Корінь селери дрібно нарізаємо, щоб в супі він ледь відчувався.
-
Беремо каструлю з подвійним дном і наливаємо в неї трохи оливкової олії. Перекладаємо селера і обсмажуємо до золотистого відтінку.
-
тим часом нарізаємо великими кубиками кабачки. Вони швидко розварюються. Частина кабачків перетвориться в пюре, а частина залишиться. Така консистенція нам і потрібна.
-
Відправляємо кабачки в каструлю і інтенсивно розмішуємо. Рубаємо часник і додаємо до овочевої суміші.
-
Червону квасолю я відварила заздалегідь. Можете використовувати консервовану квасоля, тоді приготування супу займе набагато менше часу. Додаємо квасолю в каструлю.
-
Заливаємо овочі окропом до потрібної консистенції і варимо 10 хвилин при слабкому кипінні. У процесі варіння додаємо сіль, спеції і оливкова олія за смаком. По закінченні варіння, розминаємо третину супу. За бажанням можна приготувати суп-пюре, подрібнивши його блендером повністю.
-
Подавати обов’язково з зеленню петрушки або будь-який інший, за вашим смаком!
Щоб смак овочевого супу зробити насиченим і глибоким, замініть гарячу воду фасолевым відваром або водою, в якій вона замочувалася.
Скликайте всіх до столу на смачний обід!
Ще більше простих рецептів дивіться в нашій групі на Фейсбук або Instagram! Будемо раді бачити вас серед передплатників.
До нових зустрічей!