Любите грузинські страви? Тоді вам обов’язково потрібно дізнатися рецепт цього супу харчо з волоськими горіхами і традиційними спеціями! Це дивовижно смачний і ситий суп. Приготуйте його строго за рецептом і насолоджуйтеся разом з нами.
до Речі, якщо деякі інгредієнти з даного рецепту вам знайти буде складно, у нас є альтернативний варіант харчо на цій сторінці.
Інгредієнти
- Яловичина 1 кг
- Часник 3 зубчик
- Кінза 1 пучок
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Волоські горіхи 1 склянку
- Лавровий лист 3 шт.
- Уцхо-сунелі ½ ч. л.
- Томатна паста 1 ст. л.
- імеретинський Шафран (чорнобривці) 1 ч. л.
- Коріандр 1 ч. л.
- Перець червоний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 869 ккал
- Білки: 28.5 г
- Жири: 52.2 г
- Вуглеводи: 76.6 г
Кроки
1 годину. 15 хв.
-
М’ясо залити невеликою кількістю холодної води і варити на повільному вогні з прикритою кришкою. Для поліпшення смаку і аромату бульйону, відправляємо в нього цілу цибулину, лавровий лист і перець горошком. За необхідності прибирати піну з бульйону. Варити до готовності м’яса, що приблизно 40-60 хвилин.
-
Потім додаємо до супу промитий рис. Варимо 5-10 хвилин.
-
Далі перекручуємо на м’ясорубці волоські горіхи разом з часником і відправляємо в бульйон. Слідом кладемо ложку томатної пасти.
-
Під кінець варіння, буквально за 1-2 хвилини до готовності харчо, додаємо рубану зелень і сухі приправи.
-
Знімаємо каструлю з вогню, закриваємо кришкою і даємо настоятися 20-30 хвилин. Просто чудовий смак і аромат!
Порада: одне перше грузинське блюдо не можна уявити без приправи уцхо-сунелі, тому, якщо ви вирішили готувати харчо по всім правилам, радимо не замінювати «уцхо» на «хмелі».
Приємного апетиту і гарного настрою!
Готуйте з нами і радуйте себе і близьких!
А ще заглядайте в наші групи в ОК, ВК і Instagram! Там завжди можна знайти відповідний рецепт.