Думаю, багато мам мене зрозуміють…Як же складно часом нагодувати непосидючого маленького малоїжку! Я знайшла порятунок у кулінарної книги моєї мами і тепер готую легкий і швидкий суп з вермішеллю і фаршем. Він дуже смачний, а головне корисний для мого малюка, хоча із задоволенням його їдять все в нашій сім’ї. Мінімум часу — максимум користі, це один з улюблених домашніх рецептів, так само як і цей.
Спробуйте і ви!
Інгредієнти
- Вода-2 л
- М’ясний фарш 300 г
- Вермішель павутинку 50 г
- Часник 1 зубчик
- Петрушка за смаком
- Кріп за смаком
- Картопля 4 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйце куряче 1 шт.
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 141 ккал
- Білки: 7.2 г
- Жири: 3.4 г
- Вуглеводи: 19.6 г
Кроки
30 хв.
-
Приступимо до приготування овочів. Отже, цибулю, моркву, картоплю і часник ретельно вимиємо і почистимо. Зелень також промиємо проточною водою.
-
Далі дрібно нашинкуем цибулю.
-
Моркву наріжемо кубиками.
-
Картоплю поріжемо на брусочки.
-
Зелень і часник дрібно порубаємо.
-
Отже приступимо до формування супчика. У каструлю наливаємо трохи олії і ставимо на вогонь розігріватися (можна це робити окремо в сковороді, якщо каструля не дозволяє).
-
В розігріте масло закидаємо цибулю і обсмажуємо до тих пір, поки вона не почне злегка золотитися. Приблизно 5 хвилин.
-
Далі додаємо моркву і обсмажуємо разом з цибулею до м’якості близько 2-3 хвилин, періодично помішуючи.
-
Після цього додаємо в каструлю приблизно 2 літри води і чекаємо закипання.
-
Коли вода закипить, додаємо картоплю і після закипання варимо близько 10 хвилин.
-
Поки картопля вариться замісимо фарш. У фарш додаємо яйце, сіль і ретельно перемішуємо і відбиваємо до тих пір, поки фарш не стане достатньо щільним і буде тримати форму.
-
Тепер можна формувати фрикадельки. Змочуємо руки водою (так фарш не буде прилипати), відриваємо невеликий шматок фаршу і скачуємо між долонями так, щоб вийшла фрикаделька розміром з волоський горіх.
-
Закидаємо фрикадельки в добре киплячий овочевий бульйон і не заважаємо до тих пір, поки всі фрикадельки не спливуть на поверхню, щоб не пошкодити їх форму.
-
На поверхні киплячого супу утворюється піна, прибираємо її ложкою або шумівкою.
-
Коли всі фрикадельки спливли на поверхню, заважаємо суп, даємо йому покипіти 2 хвилини. І засипаємо в суп, вермішель-павутинку, помішуючи, щоб вона не злиплась.
-
Далі додаємо рубану зелень все перемішуємо, солимо, за бажанням додаємо перець і варимо ще 2 хвилини.
-
Смачний і ароматний суп готовий до подачі. Приємного апетиту!
Важливо закидати фрикадельки в добре киплячий бульйон, щоб білок відразу згорнувся.
Також для соковитості у фарш рекомендуємо додати трохи холодної води.
Нарізану картоплю краще залити холодною водою, щоб не почорнів.
Будьте здорові!Любіть себе і своїх близьких!
Готуйте для своєї родини смачну і корисну їжу, не витрачаючи при цьому багато часу і сил!
Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах і в Instagram! Там ви знайдете безліч смачних і цікавих рецептів!
Робіть кулінарні відкриття та експерименти разом з нами!