У традиційному рецепті самого відомого грузинського супу присутні спеції та інгредієнти, які не кожен зможе знайти в магазині. Так що ж робити, якщо так хочеться поїсти цей пікантний наваристий супчик? Спеціально для вирішення цього питання ми підготували простий рецепт, адаптований під сучасні реалії.
Інгредієнти
- Бульйон м’ясний 2 л
- Рис 100 г
- варена Свинина 500 г
- Маргарин вершковий 20 г
- Масло рослинне-30 г
- Часник 1 головка
- Зелень за смаком
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Хмелі-сунелі ½ ч. л.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Зіра за смаком
- Аджика за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 407 ккал
- Білки: 7.7 г
- Жири: 32.7 г
- Вуглеводи: 24 г
Кроки
35 хв.
-
У товстостінній каструлі розжарюємо рослинне і вершкове масло.
-
Кидаємо в нього подрібнену цибулю і обсмажуємо 2-3 хвилини на середньої потужності.
-
Потім додаємо томатну пасту. Готуємо ще 2-3 хвилини, помішуючи.
-
Наливаємо, приготований заздалегідь, м’ясний бульйон в каструлю і доводимо до кипіння.
-
М’ясо, на якому варився бульйон, нарізаємо кубиками і відправляємо в каструлю.
-
Слідом засипаємо 100 грам промитого рису. Варимо 15-20 хвилин.
-
За кілька хвилин до вимикання нагріву, доводимо суп до смаку, додаючи в нього сіль за смаком, аджику, червоний перець і сухі трави.
-
Одразу ж після спецій йде рубаний часник. Вам не здалося, для гострого харчо нам знадобиться ціла головка часнику, приблизно, 10 зубчиків.
-
Дуже гарний супчик вийшов! Апетит так і розігрався.
-
Подаємо «Харчо» обов’язково зі свіжою зеленню. Це може бути кінза, кріп, базилік або петрушка. А ще краще — асорті із зелені.
А для знавців грузинської кухні є окремий рецепт, більш наближений до оригінального. А ще рекомендуємо заглянути в розділ на сайті суп «Харчо», в ньому зібрані різні варіанти приготування.
Приємного апетиту, Кухарчуки!
Готуйте з любов’ю і тоді всі страви будуть смачними!
Приєднуйтесь до нашої кулінарної групі в Instagram, в ньому зібрані кращі з простих рецептів!