Коли мова заходить про супчику, у складі якого є зелені оливки і лимон, на думку відразу ж приходить «Солянка». Тільки як її приготувати швидко? Сьогодні ми вам розповімо! Освіжаючий суп виявиться на вашому столі вже через півгодини з початку готування. Тому, не гаючи часу, діставайте продукти, будемо починати!
Для тих, кому цікаво, як варити «Солянку» класичну, ось рецепт.
Інгредієнти
- Ковбаса копчена 70 г
- Сардельки свинячі 150 г
- Масло рослинне по смаку
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Огірки корнішони 30-40 г
- Оливки 250 г
- Лимон за смаком
- Томатна паста 1 ч. л.
- На 100 грам
- Калорії: 277 ккал
- Білки: 5.4 г
- Жири: 25 г
- Вуглеводи: 7.8 г
Кроки
25 хв.
-
А почнемо ми з кип’ятіння звичайної води. Нам цілком вистачить 1,2 літра.
-
Картоплю, тим часом, наріжемо дрібними кубиками.
-
Ковбаску поріжемо теж дрібними кубиками і обсмажимо на рослинному маслі. Тільки не перетримайте, тому досить 2-3 хвилин, щоб отримати гарну скоринку. Після смаження бажано викласти ковбасу на паперові рушники, щоб позбутися зайвого жиру.
-
Сардельку я приготувала на грилі, але якщо у вас такої можливості немає, посмажте її разом з ковбасою, теж буде дуже смачно. Її також необхідно дрібно порізати.
-
В закипілу воду кладемо картоплю, варимо 10 хвилин, потім додаємо до нього м’ясні продукти.
-
Займемося овочевою заправкою. Моркву тремо на тертці і пасеруємо на сковороді 2-3 хвилини.
-
У цей час нарізаємо оливки кільцями. Цибулю подрібнюємо ножем або в блендері.
-
Додаємо до моркви чайну ложку томат.пасти і цибулю. Обсмажуємо все разом 2-3 хвилини. Ретельно перемішуємо, т. к. томат швидко починає горіти. При необхідності можна додати ополоник бульйону з каструлі і згасити овочі до готовності.
-
Корнішони нарізаємо півкільцями.
-
Готову зажарку додаємо в суп і варимо 5 хвилин.
-
В кінці приготування закладаємо оливки з огірочками. Доводимо до кипіння і вимикаємо газ. Зазвичай солянка не потребує додавання солі, але випадки бувають різні, тому спробуйте і додайте спецій на свій смак.
-
Подавати солянку найкраще з часточкою лимона і сметаною. Приємного вам апетиту!
Щоб додати супу більше свіжого смаку, можна додати в нього розсіл від огірків або маслин. Не використовуйте розсоли, у складі яких присутній оцет.
Дорогі читачі, чи сподобався вам рецепт швидкої солянки? Дайте знати в коментарях!
Їжте смачно і будьте щасливі!
Побачимося з вами в інших рецептах на сайті!