Класичний рецепт курячого супу

Як приготувати курячий бульйон так, щоб він вийшов прозорим і чистим? Відповідь на це питання дізнайтесь у покроковому описі рецепти смачного супу! Переходьте і беріть у нотатки.

Звичайно ж, щоб бульйон вийшов ідеальний, слід брати домашню курку. Але, ясна річ, що така можливість є не у всіх, тому, якщо будете готувати з бройлера, збільшення у 2 рази кількості м’яса. Тобто вам знадобиться ціла тушка на 1,5-2 кг, т. к. магазинні кури більш дієтичне. А в іншому дотримуйтесь рецептом і повторіть теж саме на своїй кухні. Відмінний результат не змусить себе довго чекати!

Інгредієнти

  • Курка ½ шт
  • Вермішель павутинку за смаком
  • Зелень за смаком
  • Картопля 3-4 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Лавровий лист за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 77 ккал
  • Білки: 3.1 г
  • Жири: 1.8 м
  • Вуглеводи: 11.8 г

Кроки

60 хв.

  • Половину курячої тушки з шийкою відправляємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на плиту нагріватися. У процесі варіння знімайте піну.

  • Цибулину і моркву розрізати на 2 частини і підсмажити на сухій сковорідці. У класичному варіанті овочі запікаються в духовці, але цей крок можна спростити.

  • Після закипання бульйону, закладаємо в каструлю овочі. Накриваємо каструлю кришкою і варимо на середньому вогні 40 хвилин. Кипіння має бути слабким.

  • Поки бульйон готується, поріжемо картоплю. Її необхідно кілька разів промити в холодній воді або замочити на кілька хвилин, щоб позбутися від зайвого крохмалю.

  • Моркву і цибулю нарізати довільно.

  • На рослинному маслі приготуємо заправку для супу. Обсмажимо моркву з цибулею до золотистого кольору.

  • Після закінчення 40-ка хвилин відправляємо в бульйон картоплю. Моркву і цибулю видаляємо з бульйону, вони вже віддали свій смак. Продовжуємо готувати під кришкою 10 хвилин.

  • Після додаємо пару жменек вермішелі. Орієнтуйтеся на свій смак.

  • Слідом йде овочева заправка. Варимо суп ще 3 хвилини.

  • Перед вимиканням додаємо рубану зелень і сіль. Це може бути зелений лук, кріп, петрушка або кінза, що вашій душі завгодно.

  • Не передати наскільки смачним вийшов суп! Приготуйте і насолоджуйтеся самі.

Щоб надати бульйону красивий жовтенький колір, цибулину необхідно закладати разом з лушпинням, а ще можна додати куркуму, приблизно третина чайної ложки.

Вам буде корисно ще ознайомиться з цим схожим рецептом. Як кажуть, чим більше практики, тим краще результат!

Успіхів на кухні!

І для тих, хто ще не знає, в нашому співтоваристві в instagram щодня публікуються рецепти, корисні поради, приєднуйтесь!