Звичайно ж, щоб бульйон вийшов ідеальний, слід брати домашню курку. Але, ясна річ, що така можливість є не у всіх, тому, якщо будете готувати з бройлера, збільшення у 2 рази кількості м’яса. Тобто вам знадобиться ціла тушка на 1,5-2 кг, т. к. магазинні кури більш дієтичне. А в іншому дотримуйтесь рецептом і повторіть теж саме на своїй кухні. Відмінний результат не змусить себе довго чекати!
Інгредієнти
- Курка ½ шт
- Вермішель павутинку за смаком
- Зелень за смаком
- Картопля 3-4 шт.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Лавровий лист за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 77 ккал
- Білки: 3.1 г
- Жири: 1.8 м
- Вуглеводи: 11.8 г
Кроки
60 хв.
-
Половину курячої тушки з шийкою відправляємо в каструлю і заливаємо холодною водою. Ставимо на плиту нагріватися. У процесі варіння знімайте піну.
-
Цибулину і моркву розрізати на 2 частини і підсмажити на сухій сковорідці. У класичному варіанті овочі запікаються в духовці, але цей крок можна спростити.
-
Після закипання бульйону, закладаємо в каструлю овочі. Накриваємо каструлю кришкою і варимо на середньому вогні 40 хвилин. Кипіння має бути слабким.
-
Поки бульйон готується, поріжемо картоплю. Її необхідно кілька разів промити в холодній воді або замочити на кілька хвилин, щоб позбутися від зайвого крохмалю.
-
Моркву і цибулю нарізати довільно.
-
На рослинному маслі приготуємо заправку для супу. Обсмажимо моркву з цибулею до золотистого кольору.
-
Після закінчення 40-ка хвилин відправляємо в бульйон картоплю. Моркву і цибулю видаляємо з бульйону, вони вже віддали свій смак. Продовжуємо готувати під кришкою 10 хвилин.
-
Після додаємо пару жменек вермішелі. Орієнтуйтеся на свій смак.
-
Слідом йде овочева заправка. Варимо суп ще 3 хвилини.
-
Перед вимиканням додаємо рубану зелень і сіль. Це може бути зелений лук, кріп, петрушка або кінза, що вашій душі завгодно.
-
Не передати наскільки смачним вийшов суп! Приготуйте і насолоджуйтеся самі.
Щоб надати бульйону красивий жовтенький колір, цибулину необхідно закладати разом з лушпинням, а ще можна додати куркуму, приблизно третина чайної ложки.
Вам буде корисно ще ознайомиться з цим схожим рецептом. Як кажуть, чим більше практики, тим краще результат!
Успіхів на кухні!
І для тих, хто ще не знає, в нашому співтоваристві в instagram щодня публікуються рецепти, корисні поради, приєднуйтесь!