Ах, як же я люблю цей пряний наваристий суп з пекучим «характером»! Але от прикрість, зібралася приготувати, як закінчився рис. Довелося експериментувати з перловкою. Результат перевершив мої очікування! «Харчо» вийшов таким же смачним, тому, із задоволенням, ділюся своєю знахідкою з вами.
Інгредієнти
- Вода-2 л
- Перлова крупа 100 г
- Яловичина 500 г
- Часник 3 зубчик
- Петрушка за смаком
- Картоплю 2-3 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Уцхо-сунелі за смаком
- Томатна паста-2-3 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Аджика за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 164 ккал
- Білки: 6.1 г
- Жири: 6.1 г
- Вуглеводи: 21.6 г
Кроки
2 год. 0 хв.
-
Перлову крупу заливаємо окропом і залишаємо для розпарювання.
-
Яловиче м’ясо нарізаємо середніми шматками і закладаємо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо варитися. Перед закипанням бульйону, зняти піну, зменшити вогонь і накрити кришкою, залишивши невелику щілину. Варити бульйон необхідно 1-1,5 години в залежності від жорсткості м’яса.
-
Поки вариться бульйон, приготуємо заправку для супу. Цибулю необхідно порізати кубиками і відправити на розігріту сковорідку з рослинним маслом. Обсмажити до золотистого кольору і додати рубаний часник, томатну пасту і спеції. Ретельно перемішати і можна знімати сковорідку з вогню.
-
Ось така апетитна піджарка у нас повинна вийде!
-
З перловки зливаємо рідину і промиваємо в друшляку. Відправляємо в готовий м’ясний бульйон і варимо 15 хвилин
-
Потім додаємо в суп нарізану картоплю.
-
Слідом за картоплею йде моркву. Її можна подрібнити на тертці або порізати кубиками. Варимо ще 10 хвилин.
-
Потім чергу цибульно-томатною заправки. Перекладаємо її зі сковорідки разом з рослинним маслом і варимо суп ще 5 хвилин.
-
І до закінчення варіння додаємо рубану зелень і сіль за смаком. Вимикаємо плиту і даємо супу настоятися 10-15 хвилин під кришкою.
-
Незрівнянний аромат і смак! Бажаю вам приємного апетиту.
Крім цього рецепту «Харчо» з перловкою радимо подивитися більш класичний рецепт з рисом і горіхами, можливо, він вам сподобається ще більше!
Готуйте смачні страви разом з нами та діліться своїми рецептами в коментарях або надсилайте на електронну адресу!
Нехай усі ваші кулінарні шедеври вдаються і дарують вам відмінний настрій!