Рецепт супу «Харчо» з перловкою

Дізнайтеся рецепт популярного грузинського супу з перловкою замість рису! Готуємо смачно і просто з покроковими фото. Заходьте до нас і поповните свою кулінарну книгу новим рецептом.

Ах, як же я люблю цей пряний наваристий суп з пекучим «характером»! Але от прикрість, зібралася приготувати, як закінчився рис. Довелося експериментувати з перловкою. Результат перевершив мої очікування! «Харчо» вийшов таким же смачним, тому, із задоволенням, ділюся своєю знахідкою з вами.

Інгредієнти

  • Вода-2 л
  • Перлова крупа 100 г
  • Яловичина 500 г
  • Часник 3 зубчик
  • Петрушка за смаком
  • Картоплю 2-3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Уцхо-сунелі за смаком
  • Томатна паста-2-3 ст. л.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Аджика за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 164 ккал
  • Білки: 6.1 г
  • Жири: 6.1 г
  • Вуглеводи: 21.6 г

Кроки

2 год. 0 хв.

  • Перлову крупу заливаємо окропом і залишаємо для розпарювання.

  • Яловиче м’ясо нарізаємо середніми шматками і закладаємо в каструлю. Заливаємо водою і ставимо варитися. Перед закипанням бульйону, зняти піну, зменшити вогонь і накрити кришкою, залишивши невелику щілину. Варити бульйон необхідно 1-1,5 години в залежності від жорсткості м’яса.

  • Поки вариться бульйон, приготуємо заправку для супу. Цибулю необхідно порізати кубиками і відправити на розігріту сковорідку з рослинним маслом. Обсмажити до золотистого кольору і додати рубаний часник, томатну пасту і спеції. Ретельно перемішати і можна знімати сковорідку з вогню.

  • Ось така апетитна піджарка у нас повинна вийде!

  • З перловки зливаємо рідину і промиваємо в друшляку. Відправляємо в готовий м’ясний бульйон і варимо 15 хвилин

  • Потім додаємо в суп нарізану картоплю.

  • Слідом за картоплею йде моркву. Її можна подрібнити на тертці або порізати кубиками. Варимо ще 10 хвилин.

  • Потім чергу цибульно-томатною заправки. Перекладаємо її зі сковорідки разом з рослинним маслом і варимо суп ще 5 хвилин.

  • І до закінчення варіння додаємо рубану зелень і сіль за смаком. Вимикаємо плиту і даємо супу настоятися 10-15 хвилин під кришкою.

  • Незрівнянний аромат і смак! Бажаю вам приємного апетиту.

Крім цього рецепту «Харчо» з перловкою радимо подивитися більш класичний рецепт з рисом і горіхами, можливо, він вам сподобається ще більше!

Готуйте смачні страви разом з нами та діліться своїми рецептами в коментарях або надсилайте на електронну адресу!

Нехай усі ваші кулінарні шедеври вдаються і дарують вам відмінний настрій!