Суп «Калья рибна» — рецепт монастирської кухні

Шукаєте простий рецепт рибної солянки? Подивіться тут! Готуємо монастирську калью за всіма правилами. Кроки описуємо докладно і доповнюємо фото. Смачніше рибного супу ви не їли!

«Кальян» — основа перших страв російської кухні. Готували такий суп на огірковому або капустяному розсолі, іноді з додаванням квасу. Це блюдо стало предком сучасного розсольнику і солянки. Традиційно варили кал’ї на жирній рибі з додаванням ікри. Відмінно підійде палтус і зубатка, їх м’ясо чудово поєднується з кислим бульйоном. Сьогодні ми попытаем відтворити блюдо з великою історією, враховуючи всі особливості готування.

Інгредієнти

  • Огірковий розсіл 100 мл
  • Масло рослинне-30 г
  • Зелень за смаком
  • Картопля-4-5 шт.
  • Цибуля порей 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Огірок солоний 2-3 шт.
  • Ікра тріски 50 г
  • Дорадо 500 г
  • Лимон за смаком
  • Перець чорний горошок за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 93 ккал
  • Білки: 3.9 г
  • Жири: 6.1 г
  • Вуглеводи: 5.4 г

Кроки

45 хв.

  • Перед приготуванням рибу необхідно випатрати і почистити від луски. У мене дорадо. Розрізаємо рибку на кілька частин, щоб помістилася в каструлю і заливаємо холодною водою. Додаємо цілу цибулину і моркву. Овочі покращують смак і аромат бульйону. Ставимо каструлю на плиту і вмикаємо сильний нагрів. Як тільки вода закипить, нагрів зменшуємо і варимо при слабкому кипінні. Не забуваємо знімати піну вчасно, інакше бульйон необхідно буде проціджувати.

  • Процес варіння рибного бульйону досить швидкий, 20 хвилин і готово. Виймаємо рибу на тарілку, а овочі можна викинути.

  • Відокремлюємо рибу від кісток і розламуємо на зручні шматочки.

  • Підготуємо заправку для супу. Для цього в сотейнику або сковороді з’єднуємо моркву і цибулю-порей. Наріжте овочі за своїм бажанням або, як зображено на фото. Потужність плити виставляємо середню.

  • Обсмаживши до золотистого кольору овочі, додаємо до них солоний огірок, нарізаний півкільцями. Тушкуємо 2-3 хвилини.

  • Якщо огірок не дав рідини, додаємо ополоник бульйону, ікру і протушиваем все разом ще 2-3 хвилини.

  • Ріжемо соломкою картоплю і закладаємо в сотейник до загальної маси. Заливаємо вміст бульйоном і додаємо спеції: лавровий лист і чорний перець горошком. Кальян — це густий суп, тому слідкуйте за консистенцією.

  • Готуємо з прикритою кришкою 15 хвилин. За 5 хвилин до готовності додаємо в суп розсіл, шматочки риби і солимо за смаком. Перед самим виключенням засипаємо січену зелень, накриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися 10 хвилин.

  • Подавати рибну калью можна з шматочком лимона і сметаною. Приємного вам апетиту!

Хочемо зауважити, що стародавні рецепти не містили картопля, його стали додавати набагато пізніше. Спробуйте замінити картоплю корінням: пастернаком, коренем селери і іншими, щоб наблизити смак страви до оригінального.

Спробуйте наш ще один варіант приготування рибної кал’ї по-монастирськи, можливо, він вам сподобається ще більше!

Дякуємо за перегляд!

Готуйте радість і будьте здорові!