Суп з кольоровою капустою і плавленим сиром

Наваристий вершковий суп з овочів, на курячому бульйоні сподобається дорослим і дітям! Переходьте на сторінку рецепту і дізнайтеся, як просто і швидко приготувати це смачне блюдо.

Сьогодні на порядку денному сирний суп з кольоровою капустою. Дуже зручно, що в магазинах можна знайти, як свіжу, так і заморожену капусту. Підійде будь-яка! Уважно прочитайте етапи приготування і у вас запросто вийде смачний і поживний супчик. А якщо ви вирішите готувати у піст, рекомендуємо подивитися цей рецепт.

Інгредієнти

  • Курка ½ шт
  • Масло рослинне 2-3 ст. л.
  • Петрушка за смаком
  • Капуста цвітна 1 шт.
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Сир плавлений 150-200 г
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець запашний 3-4 шт.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 95 ккал
  • Білки: 2.5 г
  • Жири: 6.3 г
  • Вуглеводи: 7.5 г

Кроки

60 хв.

  • Щоб бульйон зварився швидше, поріжемо куряче філе на порційні шматочки. Потім кладемо м’ясо в каструлю, заллємо водою і поставимо на плиту.

  • Поки закипає бульйон, подрібнити цибулю та інші овочі.

  • Часник порубаємо ножем.

  • Картоплю поріжемо дрібними кубиками.

  • Коли вода почне закипати, встигніть зняти піну з поверхні, щоб не довелося потім проціджувати бульйон. Додаємо запашний перець і сіль за смаком. Готуємо 10-15 хвилин, потім додаємо картоплю. Варимо ще 10 хвилин.

  • Рослинне масло розігріваємо в сковороді і обсмажуємо на ньому цибульку до напівпрозорого стану.

  • Потім додаємо до нього моркву і часник. Моркву я потерла на крупній тертці, але можна і порізати кубиками. Готуємо зажарку 3-5 хвилин, помішуючи лопаткою, а потім відправляємо прямо в каструлю до загальної маси.

  • Цвітна капуста у мене свіжа, тому я її поділяю на суцвіття. Заморожена в цьому сенсі зручніше, різати нічого не треба, як і розморожувати.

  • Відправляємо капусту в суп.

  • Сирок ріжемо кубиками. Чим дрібніше наріжемо, тим швидше він розчиниться в супі. І додаємо в киплячий суп. Перемішуємо ополоником або ложкою до повного розчинення. З моменту закладки капусти до вимкнення плити повинна пройти 7-10 хвилин, цього часу буде достатньо для готовності.

  • В кінці додаємо рубану зелень і знімаємо каструлю з вогню. Накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.

  • Приємного апетиту!

З цього супу вийде смачний крем-суп. Просто в кінці приготування збийте вміст каструлі в блендері і прокип’ятити 1-2 хвилини. При подачі прикрасьте грінками.

Їжте корисні супчики і будьте сповнені сил і здоров’я!

До швидкої зустрічі в моїх наступних рецептах!

Залишайте свої зауваження і побажання, мені важливо знати вашу думку!