Сьогодні на порядку денному сирний суп з кольоровою капустою. Дуже зручно, що в магазинах можна знайти, як свіжу, так і заморожену капусту. Підійде будь-яка! Уважно прочитайте етапи приготування і у вас запросто вийде смачний і поживний супчик. А якщо ви вирішите готувати у піст, рекомендуємо подивитися цей рецепт.
Інгредієнти
- Курка ½ шт
- Масло рослинне 2-3 ст. л.
- Петрушка за смаком
- Капуста цвітна 1 шт.
- Картопля 2 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Сир плавлений 150-200 г
- Лавровий лист 2 шт.
- Перець запашний 3-4 шт.
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 95 ккал
- Білки: 2.5 г
- Жири: 6.3 г
- Вуглеводи: 7.5 г
Кроки
60 хв.
-
Щоб бульйон зварився швидше, поріжемо куряче філе на порційні шматочки. Потім кладемо м’ясо в каструлю, заллємо водою і поставимо на плиту.
-
Поки закипає бульйон, подрібнити цибулю та інші овочі.
-
Часник порубаємо ножем.
-
Картоплю поріжемо дрібними кубиками.
-
Коли вода почне закипати, встигніть зняти піну з поверхні, щоб не довелося потім проціджувати бульйон. Додаємо запашний перець і сіль за смаком. Готуємо 10-15 хвилин, потім додаємо картоплю. Варимо ще 10 хвилин.
-
Рослинне масло розігріваємо в сковороді і обсмажуємо на ньому цибульку до напівпрозорого стану.
-
Потім додаємо до нього моркву і часник. Моркву я потерла на крупній тертці, але можна і порізати кубиками. Готуємо зажарку 3-5 хвилин, помішуючи лопаткою, а потім відправляємо прямо в каструлю до загальної маси.
-
Цвітна капуста у мене свіжа, тому я її поділяю на суцвіття. Заморожена в цьому сенсі зручніше, різати нічого не треба, як і розморожувати.
-
Відправляємо капусту в суп.
-
Сирок ріжемо кубиками. Чим дрібніше наріжемо, тим швидше він розчиниться в супі. І додаємо в киплячий суп. Перемішуємо ополоником або ложкою до повного розчинення. З моменту закладки капусти до вимкнення плити повинна пройти 7-10 хвилин, цього часу буде достатньо для готовності.
-
В кінці додаємо рубану зелень і знімаємо каструлю з вогню. Накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
-
Приємного апетиту!
З цього супу вийде смачний крем-суп. Просто в кінці приготування збийте вміст каструлі в блендері і прокип’ятити 1-2 хвилини. При подачі прикрасьте грінками.
Їжте корисні супчики і будьте сповнені сил і здоров’я!
До швидкої зустрічі в моїх наступних рецептах!
Залишайте свої зауваження і побажання, мені важливо знати вашу думку!