Суп-пюре з печериць в мультиварці

Готуємо грибний крем-суп в мультиварці. Рецепт універсальний і підійде для будь-якої моделі, розрахований для приготування в домашніх умовах. Покроковий рецепт з фото і докладний описом.

Часто рецепти грибних крем-супів не обходяться без картоплі, як тут, наприклад. Але в цьому випадку тонкий грибний аромат зовсім втрачається і смак стає менш яскравим. У нашому рецепті ми покажемо, як приготувати ніжний суп-пюре з печериць з мінімальним додаванням овочів. А допоможе нам у цій справі зручна мультиварочка!

Інгредієнти

  • Вода 300 мл
  • Печериці свіжі 350 г
  • Масло рослинне 1 ст. л.
  • Зелень 10 г
  • Цибуля ріпчаста 140 г
  • Морква 150 г
  • Молоко 1 л
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 115 ккал
  • Білки: 1.3 г
  • Жири: 10.8 г
  • Вуглеводи: 2.9 г

Кроки

50 хв.

  • Спочатку приготування необхідно помити і почистити овочі. Печериці ріжемо на четвертинки.

  • Цибулини нарізаємо кубиками. Якщо від лука у вас сльозяться очі, розташуйте обробну дошку поруч з мийкою та відкрийте холодну воду. Періодично змочуйте ніж.

  • Моркву нам потрібна для покращення кольору. Натираємо ще на терочке.

  • І, щоб закінчити з обробними роботами, рубаємо дрібно асорті із зелені. Вибирайте на свій смак, у нас кріп і петрушка.

  • Мультиварку включаємо в мережу. Активуємо програму«Смаження». Час виставляємо на 10 хвилин.

  • В чашу додаємо столову ложку рослинного масла і опускаємо в нього цибулю з морквою. Готування ведемо при відкритій кришці. Перемішуємо овочі по мірі обсмажування.

  • Коли програма завершиться, додаємо до загальної маси гриби, сіль за смаком, літр молока і 300 грам води. Злегка розмішуємо.

  • Закриваємо кришку мультиварки, встановлюємо програму«Суп», час приготування 30 хвилин і натискаємо кнопку«Старт». Залишається долждаться закінчення програми.

  • Готовий суп перекладаємо в ємність блендера, якщо у вас стаціонарний, або в звичайну миску, в якій можна збити суп заглибним блендером.

  • На цьому все. Залишилося красиво оформити страву в тарілці і можна подавати! Посипте суп зеленню і покладіть пару скибочок смажених грибів.

Якщо у вас вийшов великий обсяг супу, який ви навряд чи з’їсте за один раз, прокип’ятіть суп 1-2 хвилини, після чого каструлю можна остудити і прибрати в холодне місце.

Приємного апетиту!

Оцініть рецепт в коментарях, і порадьте, що приготувати наступного разу?

Друзі, приєднуйтесь до нашої спільноти в Instagram! Прості рецепти виходять 5 разів на день, точно будете знати, що приготувати.