ТОП-5 варіантів заміни
Всім добре відомий суп-суп з перловою крупою. Але не багато хто знає, чим замінити перловку в розсольнику, щоб не постраждав смак страви. Нижче представлені найбільш вдалі заміни крупи.
Рис
Рис відмінно поєднується з іншими інгредієнтами в розсольнику, не перебиває смакові якості інших компонентів, розварюється досить швидко і не змінює колір бульйону. Навіть якщо ви трохи пересолили страву, то рис нейтралізує надмірний вміст солі.
Розсольник з рисом можна приготувати на м’ясо з кісткою, на курці або індичці. Рис для розсольнику немає необхідності замочувати, його досить добре промити кілька разів під проточною водою. Використовуючи друшляк, промийте зерна до прозорості води. Класичний суп з рисом готується швидше, ніж з перловою крупою.
Для приготування розсольнику можна використовувати як сирої, так і доведений до готовності рис, наприклад, залишився невикористаний гарнір. Щоб бульйон вийшов прозорим, необхідно опустити промитий рис на 5 хвилин в окріп і відкинути його на сито.
? Відео-рецепт розсольнику з рисом
Рецепт цього розсольнику з кролячими потрошками — перейти…
Гречана крупа
Крупа є універсальним продуктом. Вона однаково добре веде себе на будь-якому блюді, в тому числі і розсольнику, швидко розм’якшується і надає густоту.
Також гречка має яскраво виражений смак і колір. При готуванні розсольнику з гречкою бульйон стане темного кольору, а гречаний смак буде відчуватися в кожній ложці. Гречку дуже часто додають, якщо готують вегетаріанський суп. Крупу в такій страві можна використовувати як в сирому, так і у відвареному вигляді.
Гречку перед додаванням в розсольник радять прожарювати на сухій сковороді. Це дозволить зробити блюдо ароматніше і насиченішим.
Ячна крупа
Традиційну перловку також можна замінити ячної крупою. Ячка вариться дуже швидко і не змінює кінцевий смак страви. Розсольник з ячкой готувати набагато легше і швидше.
Мінус крупи в тому, що її багато в суп не покладеш, щоб не отримати кашу. Тому розсольник виходить «порожнім» і не досить ситним. Кухарі рекомендують запускати в бульйон заздалегідь відварену ячку, щоб бульйон вийшов прозорим.
Страва вийде смачним, якщо поєднувати ячку з потрошками гусака або качки.
? Відео-рецепт розсольнику з ячкой
Калья рибна монастирська — дивитися рецепт.
Геркулес
Ви напевно не пробували таке незвичайне блюдо, як розсольник з вівсяними пластівцями. Геркулес ідеально підходить для розсольнику, чудово замінюючи в ньому перловку. Вівсянка надає супу ніжний смак, роблячи дане блюдо набагато смачніше і корисніше. Готується суп з геркулесом швидко.
Для розсольнику необхідно брати вівсяні пластівці, розраховані на повноцінну варіння.
Пшоно
Розсольник можна приготувати і з пшоном, що зробить страву більш корисним і поживним. Варити суп на м’ясному бульйоні, це додасть супу насичений м’ясний аромат. Хоча дієтологи радять варити суп з пшоном на воді, а не на бульйоні, в цьому випадку вийде легке і пісне блюдо.
Перед приготуванням, щоб позбутися гіркоти, пшоно необхідно перебрати і ретельно промити в гарячій воді. Далі пшоно бажано замочити на ніч у прохолодній воді. З часу варіння пшона порівнянна з перловкою.
Кладіть солоні огірки в самому кінці готування, тоді картоплю в розсольнику не буде жорстким.
Простий рецепт розсольнику [без перловки]
? Інгредієнти:
- Вода — 2 літри,
- Огірковий розсіл — 200 мл
- Курка (філе, філе, гомілки) – 300 — 350 р.,
- Морква – 1 — 2 шт.,
- Цибуля ріпчаста — 1 цибулина
- Картопля – 7 — 8 шт.,
- Солоні огірки – 4 — 5 шт,
- Вівсянка – ½ склянки
- Лаврушка — 2 аркуша,
- Соняшникова олія — 3 ст. л.,
- Свіжа зелень петрушки і кропу – 1 пучок
- Сіль і перець – за смаком.
? Приготування:
- Налийте в каструлю воду і викладіть курку.
- Доведіть воду до закипання і варіть курку ще 30 хвилин.
- Далі підготуйте овочі. Очистіть від шкірки картоплю, моркву, цибулю і наріжте їх кубиками.
- Нашаткуйте соломкою огірки.
- Розігрійте на сковороді олію обсмажте моркву з цибулею до медового відтінку лука.
- Далі до обсмаженою овочам додайте огірки, підлийте 5 — 6 столових ложок бульйону з курки і тушкуйте протягом 7-8 хвилин, добре перемішуючи.
- У киплячий бульйон покладіть картоплю і лавровий лист. Варіть 10-12 хвилин.
- Потім в каструлю з бульйоном, додайте пересмажені овочі і варіть 5 хвилин.
- Всипте в суп вівсянку.
- Додайте сіль, перець, зелень і варіть ще близько 6 хвилин.
- Готовий суп зніміть з плити, накрийте кришкою і обов’язково дайте «постояти» 10 хвилин.
- Суп готовий!
При нарізці овочів не користуйтеся теркою або іншими подрібнювачами, ріжте вручну на кубики або бруски. Так вийде смачніше.