Рецепт томатного супу з сочевицею

Томатний суп з коричневою сочевицею – такого рецепту ви ще не бачили! Дуже смачне блюдо зуміє приготувати кожен на своїй кухні. Просто дотримуйтесь покрокової інструкції з фото.

Гідна заміна гороховому супу — густий томатний суп з сочевицею, рецепт якого корисно записати всім любителям смачної та корисної їжі! Сочевиця, на відміну від гороху, не викликає підвищене газоутворення в кишечнику. Цей факт робить страву ще більш універсальним! Замінивши у складі м’ясний бульйон водою, супчик легко можна перетворити в пісний.

Інгредієнти

  • Бульйон мясний 200 мл
  • Масло оливкова 2 ст. л.
  • Часник 2 зубчик
  • коричнева Сочевиця 150-200 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Томатний сік 600 мл
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 129 ккал
  • Білки: 3.3 г
  • Жири: 7.8 г
  • Вуглеводи: 10.6 г

Кроки

1 годину. 50 хв.

  • Перед початком приготування сочевицю рекомендується замочити на 1 годину холодною водою, щоб прискорити процес варіння. Далі сочевицю промиваємо і пересипаємо в каструлю. Заливаємо невеликою кількістю води. Вода повинна підніматися над сочевицею на 1 див. Ставимо каструлю на слабкий вогонь і варимо з закритою кришкою до напівготовності, приблизно 20 хвилин.

  • Тим часом підготуємо овочі для заправки супу. Лук наріжемо дрібними кубиками.

  • У сковороді розігріємо трохи оливкової олії, додати цибулю і моркву, подрібнену на терці.

  • Солодкий червоний перець нарізаємо дрібним квадратиком і теж закладаємо в сковорідку. Злегка обсмажуємо інгредієнти до золотистого кольору, потім додаємо склянку м’ясного бульйону або води і тушкуємо 10 хвилин.

  • Сочевиця тим часом дійшла до напівготовності. З допомогою друшляка зливаємо з неї рідину і повертаємо в каструлю.

  • Часник дрібно рубаємо ножем і додаємо в сковороду до інших овочів. Перемішуємо і знімаємо з вогню.

  • Сочевицю заливаємо томатним соком і додаємо овочеву заправу з сковорідки. Сік можна використовувати і магазинний, але смачніше, звичайно ж, виходить з домашнього. Доводимо суп до кипіння, солимо, перчимо за смаком і варимо 10-15 хвилин до м’якості сочевиці. Хто любить гостре, може додати червоний гострий перчик.

  • Ммм…чудовий аромат! Смак просто не передати словами, спробуйте самі і насолоджуйтеся.

Якщо замочувати сочевицю вам ніколи, просто візьміть інший сорт. Червона сочевиця не потребує попередньому замочуванні і варитися 15-20 хвилин. До речі кажучи, зелена сочевиця вимагає самої тривалої варіння, її готування займає близько 60-ти хвилин після замочування.

Хочете добавки? Тоді спеціально для вас ще один рецепт обалденного сочевичного супу!

Готуйте смачні страви і частіше радуйте себе і рідних!

Ще не приєдналися нашому инстаграму? Ви багато втрачаєте! Там МОРЕ смачних і простих рецептів.