Суп з сочевиці «Масурдал»

Готуємо індійський суп Masoor Dal в домашніх умовах. Рецепт простий і доступний абсолютно кожному! Мало, хто знає, що масурдал відноситься до жиросжигающие страв, тому його можна і потрібно їсти, котрі худнуть.

Щоб відчути Індію на смак не обов’язково збирати валізи. Традиційне індійське блюдо можна приготувати і на своїй кухні. Наприклад, пряний суп «Масурдал». Йому приписують жиросжигающие властивості, тому це не тільки смачно, але ще й корисно для нашої з вами фігури!

Інгредієнти

  • Вода 1-1.5 л
  • Масло рослинне 3-4 ст. л.
  • Часник 3-4 зубчик
  • Сочевиця червона 250 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Помідори-1-2 шт.
  • Хмелі-сунелі за смаком
  • Куркума за смаком
  • Каррі за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 420 ккал
  • Білки: 10.3 г
  • Жири: 27.6 г
  • Вуглеводи: 32.1 г

Кроки

35 хв.

  • Червону сочевицю промити в друшляку, перекласти в каструлю і залити 1,5 літрами води. Поставити на плиту і закрити каструлю кришкою. Довести до кипіння на великої потужності, а потім знизити вогонь і відкрити кришку. Вариться червона сочевиця дуже швидко, 15-20 хвилин.

  • Поки вода закипає, наріжемо овочі. Цибулю подрібнюємо кубиками, часник рубаємо ножем.

  • Моркву тремо на тертці. Якщо немає терки, можна дрібно порізати ножем.

  • У сковороду наливаємо трохи олії і розігріваємо його на плиті. Першим ділом на сковорідку викладаємо всі спеції. Особливо важливо у цей суп додати каррі і червоний перець, адже в Індії це найпопулярніші приправи. Інші спеції можна вибрати по своєму смаку.

  • Потім викладаємо цибулю. Тушкуємо на середньому вогні до золотистого відтінку, 2-3 хвилини.

  • Потім додаємо до цибулі моркву. Все перемішуємо і тримаємо на сковорідці ще пару, трійку хвилин.

  • За цей невеликий час встигнемо почистити помідор. Для цього залийте його з «головою» окропом і залиште на 1-2 хвилини. Після гарячої ванни шкірку зняти не складе труднощів.

  • Подрібнений на кубики томат відправляємо до нашої засмажки. Тушкуємо все разом ще 2-4 хвилини.

  • Поки ми возилися з заправкою для супу, сочевиця розварилася. Перекладаємо овочеву суміш з сковорідки в каструлю. Зменшуємо потужність плити на мінімальну і закриваємо каструлю кришкою. Залишаємо супчик нудиться на 15 хвилин.

  • Подаємо в глибокій тарілці з зеленню. Можна насолоджуватися!

Якщо ви вирішите готувати суп з коричневої або зеленої сочевиці, не забудьте її замочити у воді на кілька годин. Адже тільки червона сочевиця швидко розварюється, інші сорти вимагають довгого варіння.

Хочете поповнити свою скарбничку супів для схуднення ще 5-ю рецептами? Тоді переходьте на цю сторінку.

Готуйте з душею і всі страви будуть вийдуть смачними!

Всіх благ!