Рецепт супу на кісточці

Як зварити прозорий мясний бульйон? Дізнайтеся з цього рецепт! В ньому ми ділимося секретами приготування смачного супу з яловичих голяшек і по пунктах розбираємо етапи приготування.

Основа майже всіх перших страв — м’ясо-кістковий бульйон. Якщо ви так чи інакше пов’язані з готуванням, знання цього рецепта полегшить вам приготування їжі і різноманітить ваше меню. Нічого складного тут немає, дотримуйтесь інструкцій у кроках рецепта й у вас вийде смачний суп.

Інгредієнти

  • Яловичина на кістці 700 г
  • Часник 3 зубчик
  • Петрушка 1 пучок
  • Кріп 1 пучок
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець запашний за смаком
  • Базилік свіжий 1 пучок
  • На 100 грам
  • Калорії: 73 ккал
  • Білки: 4.3 г
  • Жири: 1.7 г
  • Вуглеводи: 11.5 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • Кращі частини для приготування м’ясо-кісткового бульйону — це голяшки і грудинка. Бульйон, зварений на голяшках, виходить насичений і нежирний. Такий кістки цілком вистачить для навару.

  • Бульйон ми будемо варити двічі. Укладаємо кістки з м’ясом в каструлю і заливаємо холодною водою. Накриваємо кришкою, щоб швидше закипіло. Після закипання проварюємо 5 хвилин.

  • Викладаємо голяшки на тарілку, а перший зливаємо бульйон. Каструлю споліскуємо, при необхідності, промиваємо від накипу. Це робиться для того, щоб суп вийшов чистий і прозорий.

  • Заливаємо яловичину холодною водою повторно і доводимо до кипіння під кришкою. Коли вода закипить, зменшуємо вогонь і закриваємо каструлю кришкою не до кінця, залишаємо щілину. Варимо при несильному вогні 30 хвилин.

  • Поки вариться бульйон, приготуємо овочі. Цибулину в лушпинні розрізаємо навпіл. Чим більше лушпиння залишиться, тим красивіше буде супчик. Моркву очищаємо і ріжемо товстими кружечками. Часник очищаємо, але залишаємо цілим. Щоб надати бульйону приємний аромат, овочі запекти. Це можна зробити в духовці або на сухій сковороді. Легше і швидше другий варіант, їм і скористаємося. Пропекаем овочі з двох сторін.

  • Через півгодини закладаємо в каструлю цибулю, моркву, часник, букет з трав і запашний перець. В якості трав у мене свіжий кріп, петрушка і базилік. Таким способом можна додавати і сушену зелень. Залишаємо бульйон нудитися на повільному вогні під кришкою до тих пір, поки м’ясо не буде легко відділятися від кістки. Знадобиться ще 30-45 хвилин.

  • Суп вийде прозорим, наваристим і дуже поживним і корисним! Приємного апетиту.

Про те, як по-іншому зварити суп на кістки і рецепти різних бульйонів, в тому числі курячих, грибних, рибних і т. д., читайте в цій статті!

Дякуємо за увагу до нашого рецептом!

Якщо у вас є питання, пишіть нам на пошту або залишайте коментарі до рецепт. Ми обов’язково відповімо всім!

До нових рецептів!