Пісний гороховий суп-пюре

найдешевший пісний обід – це гороховий суп. Мало того, що він обійдеться недорого, так це ще й дуже ? смачно. Сміливо додавайте в раціон і готуйте разом з нами

рецепт першого страви з гороху без замочування. А всім іншим пропоную прямо зараз подивитися докладний опис.

Інгредієнти

  • Вода 1 л
  • Горох сушений 1 склянку
  • Картоплю 170 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 128 ккал
  • Білки: 6.5 г
  • Жири: 1.1 г
  • Вуглеводи: 22.8 г

Кроки

5 год. 40 хв.

  • Після замочування горох промиваємо і заливаємо 1 літром води. Ставимо на плиту і варимо до готовності, що становить приблизно 30-40 хвилин.

  • Картоплю нарізаємо крупно.

  • Коли горошок провариться вже хвилин 15, додаємо до нього картоплю, сіль і чорний мелений перець.

  • Цибулька нарізаємо дрібним кубиком.

  • Цибулю з морквою обсмажуємо на рослинному маслі.

  • За 10 хвилин до кінця варіння додаємо зажарку в суп.

  • Готову страву пюрируем блендером.

  • Наш суп вийшов густим, тому розбавимо його окропом.

  • Для прикраси наріжемо дрібно зелень.

  • Пісний, простий, але дуже смачний гороховий крем-суп готовий. Приємного апетиту!

Якщо ви турбуєтеся про можливе метеоризмі після вживання такої страви просто додайте в нього такі приправи: куркума, коріандр, імбир і перець. Ці спеції покращують засвоєння бобових і зменшують газоутворення.

Також такий супчик відмінно поєднується з сухариками, дуже радимо спробувати.

Готуйте прості і корисні страви на радість собі і близьким!

Гарного вам дня і удачі. Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах і будете в курсі всіх нових рецептів.