Суп з локшиною «Лагман»

Дізнайтеся, як правильно готувати лагман в домашніх умовах. Зрозумілий рецепт з покроковим описом і фото. Рецептура приготування домашньої локшини для лагмана. Розкриваємо всі тонкощі і секрети. Супи на будь-який смак. З нами готувати легко!

Суп з локшиною, відомий, як лагман є традиційним блюдом народів середньої Азії. У лагмана є і японський варіант — рамен. Особливістю супу вважається тягнутий локшина, приготовлена спеціальним способом.

В класичному лагмане м’ясну підливу готують досить густий, що дозволяє стверджувати, що це скоріше друге блюдо. Локшину варять окремо і при подачі в піалу спочатку накладають її, а потім зверху додають підливу.

Лагман — страва складне і вимагає терпіння від кухаря. Тому перед приготуванням запасіться часом і силами. А ми зі свого боку постараємося максимально докладно розповісти всі етапи.

Час приготування залежить від того, чи будете ви робити локшину самі або купіть готову.

Інгредієнти

  • Бульйон м’ясний 500 мл
  • Вода 150 мл
  • Яловича вирізка 500 г
  • Масло рослинне 50 мл
  • Масло рослинне 50 мл
  • Борошно пшеничне 500 г
  • Локшина домашня 200 г
  • Часник 5-6 зубчик
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Перець болгарський 3-4 шт.
  • Капуста пекінська 100 г
  • Редис 1-2 шт.
  • Селера 50 г
  • Яйце куряче 1 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Паприка за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець білий мелений за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Сіль 1 ч. л.
  • На 100 грам
  • Калорії: 144 ккал
  • Білки: 3.6 г
  • Жири: 8.7 г
  • Вуглеводи: 11.4 г

Кроки

2 год. 0 хв.

  • Для готування лагмана краще всього використовувати вок. Якщо такий посуду немає, то підійде казан або сковороду з високими бортиками. Готуємо м’ясо і овочі. Яловичину нарізаємо кубиками або смужками. Овочі, зелень і часник дрібно шаткуємо.

  • В воке розжарюємо рослинне масло. Коли масло добре прогрілося, додаємо яловичину, часник, частина рубленої зелені селери, сіль, паприку, гострий перець, чорний перець, білий перець. Ретельно перемішуємо, обсмажуючи з кожної сторони.

  • Через 10 хвилин додаємо нарізану цибулю і обсмажуємо разом з ним до золотого відтінку. Потім кладемо томатне пюре.

  • Наступним кроком у вок відправляємо пекінську капусту. Для лагмана необхідна тільки біла частина, зелень ми не беремо. Перемішуємо лопаткою і трохи обсмажуємо пару хвилин.

  • Потім закладаємо тонко нарізану редиску і болгарський перець, нарізаний смужками. Редиску можна замінити невеликою кількістю редьки. Обсмажуємо 5-7 хвилин.

  • Вливаємо бульйон. Не слід додавати занадто багато бульйону, підлива повинна бути густою. Доводимо до кипіння, варимо 5-10 хвилин.

  • За 2 хвилини до готовності додаємо зелень селери і рубаний часник.

Порада: зберігати домашню локшину найкраще у вареному вигляді в морозилці, сира злипнеться. Якщо класичний рецепт лагмана здався вам занадто складним, подивіться спрощений варіант страви з готової локшиною та куркою.

Щоб краще зрозуміти процес приготування пропонуємо вам подивитися відео-рецепт

Бажаємо вам успіхів на кухні і в житті!