Суп з локшиною, відомий, як лагман є традиційним блюдом народів середньої Азії. У лагмана є і японський варіант — рамен. Особливістю супу вважається тягнутий локшина, приготовлена спеціальним способом.
В класичному лагмане м’ясну підливу готують досить густий, що дозволяє стверджувати, що це скоріше друге блюдо. Локшину варять окремо і при подачі в піалу спочатку накладають її, а потім зверху додають підливу.
Лагман — страва складне і вимагає терпіння від кухаря. Тому перед приготуванням запасіться часом і силами. А ми зі свого боку постараємося максимально докладно розповісти всі етапи.
Час приготування залежить від того, чи будете ви робити локшину самі або купіть готову.
Інгредієнти
- Бульйон м’ясний 500 мл
- Вода 150 мл
- Яловича вирізка 500 г
- Масло рослинне 50 мл
- Масло рослинне 50 мл
- Борошно пшеничне 500 г
- Локшина домашня 200 г
- Часник 5-6 зубчик
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Перець болгарський 3-4 шт.
- Капуста пекінська 100 г
- Редис 1-2 шт.
- Селера 50 г
- Яйце куряче 1 шт.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Паприка за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець білий мелений за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Сіль 1 ч. л.
- На 100 грам
- Калорії: 144 ккал
- Білки: 3.6 г
- Жири: 8.7 г
- Вуглеводи: 11.4 г
Кроки
2 год. 0 хв.
-
Для готування лагмана краще всього використовувати вок. Якщо такий посуду немає, то підійде казан або сковороду з високими бортиками. Готуємо м’ясо і овочі. Яловичину нарізаємо кубиками або смужками. Овочі, зелень і часник дрібно шаткуємо.
-
В воке розжарюємо рослинне масло. Коли масло добре прогрілося, додаємо яловичину, часник, частина рубленої зелені селери, сіль, паприку, гострий перець, чорний перець, білий перець. Ретельно перемішуємо, обсмажуючи з кожної сторони.
-
Через 10 хвилин додаємо нарізану цибулю і обсмажуємо разом з ним до золотого відтінку. Потім кладемо томатне пюре.
-
Наступним кроком у вок відправляємо пекінську капусту. Для лагмана необхідна тільки біла частина, зелень ми не беремо. Перемішуємо лопаткою і трохи обсмажуємо пару хвилин.
-
Потім закладаємо тонко нарізану редиску і болгарський перець, нарізаний смужками. Редиску можна замінити невеликою кількістю редьки. Обсмажуємо 5-7 хвилин.
-
Вливаємо бульйон. Не слід додавати занадто багато бульйону, підлива повинна бути густою. Доводимо до кипіння, варимо 5-10 хвилин.
-
За 2 хвилини до готовності додаємо зелень селери і рубаний часник.
Порада: зберігати домашню локшину найкраще у вареному вигляді в морозилці, сира злипнеться. Якщо класичний рецепт лагмана здався вам занадто складним, подивіться спрощений варіант страви з готової локшиною та куркою.
Щоб краще зрозуміти процес приготування пропонуємо вам подивитися відео-рецепт
Бажаємо вам успіхів на кухні і в житті!