Узбецький суп з баранини

Ароматна мастава – суп з баранини з рисом. Ситний і наваристий супчик, який дуже подобається і дорослим, і дітям. Дізнайтеся всі секрети його приготування в нашому докладному рецепті! Фотографії процесу допоможуть вам швидко розібратися що до чого. Готуйте супи з нами!

Одним з національних узбецьких супів з баранини є мастава. Відмінною рисою маставы є наявність рису і достаток овочів в складі, з-за чого цей суп часто називають рідким пловом. Це шалено смачне блюдо, яке хочеться готувати знову і знову!

Технологія приготування проста і заснована на обсмажуванні інгредієнтів спочатку з подальшим додаванням води. Для супу традиційно використовують м’ясо молодого баранчика, вирізку або реберця.

Якщо супи з рисом вам не по душі, приготуйте класичну шурпу, вона повинна вам сподобається!

Інгредієнти

  • Рис 150 г
  • Баранина 500 г
  • Масло рослинне 50 мл
  • Петрушка за смаком
  • Кріп за смаком
  • Кінза за смаком
  • Картопля 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідори 2 шт.
  • Зіра за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 115 ккал
  • Білки: 3.3 г
  • Жири: 6.8 г
  • Вуглеводи: 11.4 г

Кроки

60 хв.

  • Баранину для супу краще вибирати молоду. Нарізати м’ясо невеликими кубиками. У казані або каструлі з товстим дном розігріти рослинне масло. Завантажити в нього баранину і обсмажити, помішуючи, до золотистого кольору.

  • Овочі почистіть і промити. Цибулю нарізати півкільцями.

  • Моркву поділити на дрібні кубики.

  • Надіслати моркву з цибулею до м’яса обсмажуватися.

  • Помідори і болгарський перець порізати на маленькі кубики.

  • Додати до засмажки. Перемішуючи лопаткою, обсмажити овочі до золотистого кольору.

  • Потім влити в казан окріп до потрібного вам рівня.

  • Картоплю ріжемо брусочками. Рис промиваємо кілька разів теплою водою.

  • Рис з картоплею закладаємо в суп одночасно. Варимо на повільному вогні 10-15 хвилин.

  • Коли бульйон закипів, додаємо спеції. Після вимкнення плити, закриваємо суп кришкою і закутуємо рушником на 15 хвилин.

  • Узбецька мастава готова! Наповнюємо тарілки і прикрашаємо зеленню.

Порада: якщо додати спеції на самому початку, в розпечене рослинна олія, вони розкриють свій аромат і смак краще, ніж в окропі.

Приготуйте це смачне блюдо! Не пошкодуєте!

Пишіть нам відгуки, будемо вам вдячні!

Готуйте з любов’ю в серці і тоді будь-які страви будуть вдаватися!