Суп пюре з броколі та шпинату — джерело великої кількості вітамінів і мінералів. Стежте за фігурою або хочете схуднути? А може бути ви любитель здорового харчування? Тоді все це для вас. Неможливо уявити собі щось більш корисне!
Брокколі давно відома своїми відмінними властивостями — низька калорійність, боротьба з целюлітом, зниження рівня холестерину, величезна кількість вітамінів. А які смачні супчики можна з неї готувати, наприклад, цей!
Шпинат посилює корисність страв — корисний для кісткової тканини, що забезпечує швидке насичення, бореться з раком. Тому суп з броколі та шпинату підходить абсолютно всім!
Інгредієнти
- Вода 250 мл
- Масло вершкове 1 ст. л.
- Часник 3 зубчик
- Капуста броколі 250 г
- Шпинат 250 г
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир плавлений 100 г
- Молоко 150 мл
- Перець чорний мелений за смаком
- Сіль за смаком
- На 100 грам
- Калорії: 141 ккал
- Білки: 4 г
- Жири: 9.2 г
- Вуглеводи: 10.4 г
Кроки
20 хв.
-
В каструлю з попередньо розігрітим вершковим маслом, кладемо дрібно нарізаний часник і обсмажуємо 30 секунд.
-
Потім додаємо в каструлю цибулю, нарізану середніми кубиками. Продовжуємо обсмажувати до прозорості.
-
Тепер додаємо брокколі, нарізану на суцвіття. Обсмажуємо 2 хвилини.
-
Далі вливаємо воду або овочевий бульйон. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою і варимо 2-3 хвилини. Брокколі повинна бути м’якою.
-
Додамо залишилися інгредієнти. Спочатку відправляємо в каструлю шпинат, потім тертий плавлений сир і молоко. Солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. Доводимо до кипіння і вимикаємо вогонь.
-
Подрібнюємо вміст за допомогою заглибного блендера.
-
Чудовий супчик готовий! Насолоджуйтеся.
Порада: ви можете додати в суп картопля, тоді структура вийде більш ніжною і вершковою. Також відмінно поєднується з стравою мигдальний паста.
Приємного апетиту та вдалого дня! Готуйте корисні страви!
Ще не підписані на нас у соціальних мережах? Поспішайте зробити це!
Пишіть у коментарях про свої результати! Діліться успіхами!