Гострий суп з квасолею

Гострий і неймовірно смачний суп на основі квасолі з яловичиною – покроковий рецепт. Готуємо мексиканський суп з квасолею будинку. Супи від визнаних майстрів.

Гострий суп з квасолею — улюблене блюдо мексиканської кухні. За своїм характером воно належить до категорії супів, так і до других страв. Але будьте обережні, через перцю чилі гострі відчуття вам гарантовані!

Незважаючи на велику кількість інгредієнтів, страва готується досить просто і швидко. Поїхали!

Інгредієнти

  • Яловичина 700 г
  • Масло рослинне 100 г
  • Квасоля консервована 400 г
  • Часник за смаком
  • Петрушка за смаком
  • Цибуля ріпчаста 200 г
  • Перець болгарський 350 г
  • Помідори 500 г
  • Спеції за смаком
  • Перець чилі 1-2 шт.
  • Аджика 150 г
  • Цукор-пісок 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 89 ккал
  • Білки: 1.9 г
  • Жири: 4.8 г
  • Вуглеводи: 9.7 г

Кроки

1 годину. 30 хв.

  • Яловичину нарізаємо на кубики розміром до 1 див. Традиційний рецепт передбачаємо використання тільки яловичини, однак, також підійде і свинина або їх поєднання. В деяких варіантах використовують фарш.

  • Цибулю необхідно дуже дрібно покришити. Розмір шматочки цибулі близько 5 на 5 мм.

  • Солодкий перець також нарізаємо крихтою невеликого розміру.

  • Перед тим, як нарізати помідори, необхідно видалити шкірку. Для цього опускаємо їх у киплячу воду приблизно на 10 секунд. Після цього видаляємо шкірку і вирізаємо попку. Нарізаємо кубиками.

  • Дрібно рубаємо часник, попередньо роздавивши його площину частиною ножа.

  • Гострий перець чилі і петрушку також необхідно дрібно порубати.

  • Для приготування краще всього використовувати казан, але підійде і глибока сковорода. Наливаємо в ємність рослинне масло, додаємо цибулю, який потрібно смажити до прозорості. Потім додаємо м’ясо, включаємо сильний вогонь і смажимо майже до повного видалення рідини.

  • Потім додаємо до м’яса солодкий перець, який обсмажуємо до м’якості. Потім кладемо помідори й тушкуємо ще 10-15 хвилин.

  • Тепер вливаємо гарячу воду і все перемішуємо. Кладемо перець чилі, спеції, сіль і цукор, тушкуємо приблизно 15-20 хвилин.

  • Після цього додаємо аджику, краще якщо вона буде домашньою, часник і консервовану квасоля, тушкуємо ще хвилин 10-15. Найкраще підходить червона квасоля.

  • Вітаємо, ваш дивовижний суп готовий! В самому кінці не забудьте додати в блюдо зелень! Подавати з коржиками з пшениці або кукурудзи.

Порада: краще всього використовувати свіжу квасолю, так як білка в ній в 3 рази більше, ніж у консервованою. Не зберігайте продукт більше 6 місяців з дати покупки. Квасоля містить стільки поживних і корисних речовин, що вживати її можна кожен день як дорослим, так і дітям!

Приємного апетиту і гарного настрою! Радуйте рідних і близьких!

Можливо вам сподобається інший рецепт супу, в якому є квасоля!

Свої пропозиції та побажання залишайте в коментарях!