Іспанський томатний суп

Дізнайтеся кращий рецепт гаспачо тут! ➡️Покрокова інструкція з фото. Поради і секрети приготування від досвідчених кулінарів. А також корисна інформація про технології варіння інших супів і бульйонів. Розкривайте свій талант разом з нами!

Іспанська томатний суп під назвою «Гаспачо» подається холодним. Його дуже приємно є в жаркий літній полудень. Як і багато європейські страви, гаспачо спочатку вважався супом бідних людей, яким були доступні тільки овочі.

Мало хто знає, але помідори почали додавати в цей суп тільки на початку 19 століття. Раніше основними його складовими були: сухарі, вода, оцет, оливкову олію і часник.

На сьогоднішній день Гаспачо подають та закладах швидкого харчування, і в дорогих ресторанах. Він отримав своє визнання у багатьох народів і не даремно! Давайте ж подивимося, як приготувати цей чудовий супчик.

Інгредієнти

  • Масло оливкове 1-2 ст. л
  • Часник 1-2 зубчик
  • Цибуля червоний ½ шт
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Помідори 1 кг
  • Огірки 1 шт.
  • Хліб білий-4 скибочки
  • Лимонний сік 1 ст. л.
  • Соус Табаско перцевий червоний 5 г
  • Цукор-пісок ½ ч. л.
  • Оцет винний 1-1.5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 406 ккал
  • Білки: 4.6 г
  • Жири: 22.8 г
  • Вуглеводи: 46.1 г

Кроки

30 хв.

  • На помідорах робимо хрестоподібний надріз і опускаємо їх в окріп на 2-3 хвилини. Потім перекладаємо в холодну воду, щоб вони зберегли свій колір і заодно остудились.

  • Очистити помідори від шкірки і ріжемо на четвертинки.

  • У огірка знімаємо шкірку, нарізаємо кубиками.

  • Болгарський перець чистимо від насіння і ріжемо на довільні шматочки.

  • Часник очищаємо і раздавливаем лезом ножа.

  • В чашу блендера поступово додаємо помідори, огірок, солодкий перець, часник, скибочка білого хліба, оцет, лимонний сік, соус Табаско і інші спеції за смаком. Збиваємо до однорідності.

  • Після блендера томатну суміш необхідно протерти через сито, так текстура супу стане приємніше. Додаємо трохи оливкової олії і прибираємо суп в холодильник на 20 хвилин.

  • Приготуємо крутон або, по іншому — грінки. У скибочок білого хліба зрізаємо скоринки. Нарізаємо м’якоть кубиками. Розігріваємо сковорідку, наливаємо в неї оливкову олію і обсмажуємо хлібні кубики до золотої скоринки.

  • Подаємо суп добре охолодженим з шматочками червоного цибулі, болгарського перцю і сухариками. Приємного апетиту!

Порада: готувати томатний суп рекомендується сезонних стиглих плодів, так смак вийде найбільш насиченим.

Чудовий супчик для спекотного час року!

Оцініть рецепт від 1 до 10 і поставте бал в коментарі!

Рецепт іншого варіанту приготування Гаспачо дивіться тут.