Суп з сочевиці з грибами

Суп із зеленої сочевиці з печерицями – ? смачний і поживний. Приготуйте його на радість собі і близьким за нашим рецептом з фото. Сочевичний суп зі свіжими грибами неймовірно ароматний, всі будуть просити добавки.

Здивуйте своїх улюблених приголомшливим супом із сочевиці з грибами. Елементарний рецепт і недорогі компоненти, а в результаті ароматний і ситний обід для всієї родини. Сочевичний суп ще і дуже корисний для серця і травлення.

Ароматне блюдо виходить насиченим рослинним білком, а отже, поживним і ситним. Підійде для вегетаріанців і людей, що дотримують пост, т. к. готується без м’яса.

Рецепт максимально простий і адаптований для приготування в домашніх умовах. Зберігайте, щоб потім не шукати.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі 9 шт
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Сочевиця 200 г
  • Зелень за смаком
  • Картопля 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 177 ккал
  • Білки: 4.8 г
  • Жири: 10.3 г
  • Вуглеводи: 15.2 г

Кроки

60 хв.

  • Сочевичний суп з грибами готувати просто. Для початку треба почистити. У печериць необхідно зняти верхню шкірочку. Сочевицю промити в друшляку. Картопля, гриби та цибулю нарізати невеликими кубиками, моркву — натріть на середній терці.

  • Чечевичку заливаємо чистою водою і ставимо варитися на середній вогонь. Коли вода закипить, чекаємо 10-15 хвилин. Потім можна буде закладати інші інгредієнти.

  • Час підійшло, відправляємо картоплю в каструлю.

  • Окремо, на сковорідці обсмажуємо цибулю, гриби і моркву на рослинній олії. Сюди ж можна додати спеції, в рослинному маслі вони краще розкривають свій аромат.

  • Коли гриби пустять сік, перекладаємо вміст сковороди в суп і варимо 10-15 хвилин до загальної готовності. Т. к. грибочки добре вбираю сіль, додайте її в блюдо з обережністю, періодично пробуйте.

  • Суп із зеленої сочевиці з грибами готовий. Можна розкладати по тарілках і закликати всіх до столу.

Порада: щоб чечевичка розварилася краще, практично до пюреобразного стану, замочіть її перед варінням на 3-4 години у великій кількості води. Або обирайте коричневу, а також червону. Ці сорти розварюються швидше зеленої.

Готуйте з душею і їжте смачно!

Підписуйтесь на наші групи в Однокласниках, Вконтакті та Instagram. Там все нові рецепти.

Якщо ви великий любитель сочевиці, як і я, то пропоную вам подивитися ще цей рецепт смачного супу.