Рецепт супу солянка з копченостями

Відмінний рецепт російської супу з копченим мясом. Покроковий опис процесу приготування. Тільки кращі домашні супи. Готуємо просто і смачно!

Готуємо ситний і простий суп солянка з апетитними копченостями за традиційного російського рецептом. Втомилися від гордовитої вишуканості та іноземних страв? Тоді проникніться російським духом і скуштуйте знаменитої солянки!

Перша згадка про солянці з’явилося ще в 15 столітті. Рецепт представляв собою рибний, але при цьому жирні і гострий суп. Подавали його, як правило, під горілку та інші міцні напої. Це блюдо було одночасно і закускою!

Інгредієнти

  • Ковбаса копчена 600 г
  • Вода-3 л
  • Яловичина на кістці 600 г
  • Масло вершкове 1 ст. л.
  • Масло рослинне 2 ст. л.
  • Зелень за смаком
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Оливки за смаком
  • Огірок солоний 2-4 шт
  • Лимон за смаком
  • Сметана за смаком
  • Лавровий лист 2-3 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 198 ккал
  • Білки: 4.8 г
  • Жири: 14.9 г
  • Вуглеводи: 10.6 г

Кроки

2 год. 0 хв.

  • Кращий смак виходить при використанні бульйону. Для цього в каструлю з холодною водою кладемо яловичину і доводимо до кипіння. Знімання піну і кладемо 1 цибулину, варимо 1,5 години. За 10 хвилин до готовності додаємо лавровий лист і перець горошком.

  • Потім прибираємо з ємності м’ясо, цибулю і спеції. Бульйон проціджуємо, а яловичину нарізаємо невеликими шматочками.

  • Також соломкою або кубиками нарізаємо копченості.

  • Солоні огірки нарізаємо соломкою, додаємо трохи бульйону і варимо 5-7 хвилин. Потім кладемо їх у каструлю.

  • Дрібно нарізану цибулю обсмажуємо на вершковому і рослинному маслі до м’якості.

  • Далі додаємо томатну пасту, трохи води і даємо закипіти.

  • Після цього зажарку і м’ясо відправляємо в каструлю, солимо і перчимо. Варимо ще 10 хвилин.

  • При подачі в тарілку додаємо сметану, часточку лимона, оливки, а також нарізану зелень.

Порада: кращі всього використовувати не мариновані огірки, а солоні в бочці. Також можна обсмажити копченості, якщо ви не любите жирне блюдо.

Хорошого настрою і приємного апетиту! Готуйте від усієї душі!

– Пиши у коментарях про свої враження і відчуття від страви!