Дієтичний рибний суп — смачно і корисно!

Шукали рецепт дієтичного супу? Приготуйте рибний, а ми з радістю підкажемо вам рецепт! Навариста юшка багата корисними властивостями і легко засвоюється. Відмінно підходить для схуднення!

Дієтичний рибний суп можна приготувати з будь нежирної рибки, будь-то минтай, тріска, хек, палтус, камбала та інші. Але наш рецепт особливо смачний, тому що ми варимо бульйон з голів і хребтів щуки. Це просто смакота! Суп виходить легкий, але дуже живильний, їм легко можна наїстись, що вкрай важливо при дотриманні дієти.

Інгредієнти

  • Манна крупа 100 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Моркву 2-3 шт.
  • Хребти щуки 2 шт.
  • Голова щуки 2 шт.
  • Лавровий лист 1-2 шт.
  • Перець чорний горошок за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 93 ккал
  • Білки: 5.9 г
  • Жири: 1.2 г
  • Вуглеводи: 14.3 г

Кроки

60 хв.

  • тому ми варимо суп з риб’ячих голів, перше, що необхідно зробити — видалити зябра і очні яблука. Потім частини риби промити, скласти в каструлю і залити чистою водою. Додати перець горошком і лавровий лист. Ставимо каструлю на плиту і доводимо до кипіння. Якщо ви не знаєте точного часу закипання води в каструлі, то краще тримати її без кришки, щоб не пропустити момент утворення піни.

  • Піни буде багато, тому заздалегідь слід приготувати чашку з ложкою для своєчасного зняття. Зменшуємо потужність плити до мінімальної, щоб кипіння стало слабким. Видаляємо з супу лаврушку.

  • Після того, як ми приберемо піну, закладаємо в каструлю почищені цибулю і моркву цілком і варимо 30-40 хвилин.

  • Овочі і риба зварилися, можна діставати все з каструлі. Викладаємо рибу на окрему тарілку.

  • Рибний бульйон проціджуємо через дрібне сито, щоб видалити всі кістки. Можна покласти в сито марлю, щоб жодна кісточка не проскочила.

  • Варену моркву нарізаємо півкільцями. Цибулю можна викинути або також нарізати, за вашим бажанням.

  • Проціджений бульйон повертаємо в каструлю. Перед цим каструлю можна помити. Доводимо до кипіння і додаємо манку при інтенсивному помішуванні. Крупа вариться дуже швидко, п’яти хвилин цілком достатньо.

  • А поки займемося щукою. З рибних частин знімаємо м’ясо за допомогою виделки. Варене, воно легко відділяється від кістки. Як тільки закінчили, перекладаємо рибні шматочки знову в каструлю і кип’ятимо буквально 1-2 хвилини. Додаємо сіль за смаком.

  • Ось і весь рецепт. Знімаємо каструлю з вогню і даємо вусі настоятися під кришкою 10-15 хвилин. Аромат чудовий!

Манку в цьому супчик можна замінити перловкою або пшоном. Також рекомендуємо подивитися ще один рецепт першого страви з рибного асорті. Він більш калорійний, ніж наш рецепт, але теж шалено смачний і насичений!

Хто приготує юшку з щуки? Признавайтесь!

Приємного апетиту і всього доброго!

Готуйте задоволення та діліться з нами своїми улюбленими рецептами в коментарях!

А також приєднуйтесь до нашої смачної групі в Instagram! Там представлені найкращі з перевірених рецептів.