Користь гарбузового супу

Говоримо про те, чим хороша гарбуза. Готуємо відмінне перше блюдо. Покроковий опис процесу приготування з фото. Кращі домашні супи. Просто і смачно!

Очевидна користь супу з ароматною гарбуза полягає в тому, що таке перша страва містить мало калорій, але при цьому дуже багате поживними речовинами. Але чим нам може допомогти цей суп? Давайте розберемось разом!

Поліпшення зору: гарбузовий суп містить величезну кількість вітаміну А, який допомагає у відновленні зору. Це означає, що ви можете не тільки поліпшити свій зір зараз, але і зберегти його в майбутньому.

Втрата ваги: одна чашка гарбузового супу містить всього лише 70-80 калорій. Він також надзвичайно багатий волокнами. Крім того, цей суп наповнить вас енергією на цілий день.

Зниження ризику захворювання на рак: гарбуз може зіграти велику роль в профілактиці раку та інших серйозних захворювань. Було також показано, що гарбуз здатна захистити від деяких видів раку.

Здоров’я кісток: гарбузовий суп допоможе поліпшити здоров’я кісток завдяки високому вмісту кальцію.

Інгредієнти

  • Часник 3 зубчик
  • Петрушка 1 пучок
  • Картопля 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Гарбуз 400 г
  • Морква 2 шт.
  • Вершки 120 мл
  • Лавровий лист за смаком
  • Кориця за смаком
  • Мускатний горіх за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • На 100 грам
  • Калорії: 177 ккал
  • Білки: 5.5 г
  • Жири: 7.8 г
  • Вуглеводи: 23.2 г

Кроки

35 хв.

  • Моркву нарізаємо на середні кубики.

  • Картоплю і цибулю також нарізаємо середніми кубиками.

  • Гарбуз очищаємо, видаляємо насіння і м’якоть, потім нарізаємо на середні шматочки.

  • В каструлю викладаємо цибулю і обсмажуємо 1-2 хвилини.

  • У цей час нарізаємо часник на платівки.

  • Тепер в каструлю до цибулі додаємо моркву, картоплю, часник і гарбуз, заливаємо водою, кладемо приправи, сіль, перець і лавровий лист. Доводимо до кипіння і варимо 20-25 хвилин.

  • Коли овочі будуть готові, додаємо вершки і подрібнюємо вміст за допомогою блендера.

Порада: з цим супом також відмінно поєднується сир і селеру. Крім того, можна попередньо запекти шматочки гарбуза, зберігши в ній найбільша кількість корисних речовин, як і в цьому рецепті!

Приємного апетиту і гарного настрою! Готуйте з любов’ю!

Пишіть у коментарях про свої результати! Діліться успіхами!